Novosti

World Ducati Week

Ducati „drag race" u Misanu

 

WDW2-1MProteklog je vikenda na stazi u Misanu održena sasvim posebna utrka ubrzanja u kojoj su sudjelovali Ducatijevi MotoGP i Superbike vozači


Da je Ducati kultna marka u svijetu vozila na dva kotača dokazao je i protekli vikend tijekom kojeg je na poznatoj stazi u Misano od četvrtka do nedjelje održan World Ducati Week. Skupilo se ukupno 60 tisuća vlasnika ili samo pasivnih obožavatelja Ducati motocikala, najviše njih iz Italije, no bilo je i onih koji su tamo pristigli iz najegzotičnijih kutaka svijeta. O samom smo događuju već pisali, tako da ćemo se ovdje posvetiti samo jednoj sasvim posebnoj utrci.

 

WDW2-2MNaime, na World Ducati Weeku su se po službenoj dužnosti pojavile i Ducatijeve MotoGP i Superbike zvijezde, a kako im ne bi bilo sasvim dosadno međusobno su se sukobili u utrci ubrzanja i to za upravljačem modela Streetfighter. Fabrizio, Checa, Byrne i Battaini ispali su u prvom krugu, dok su Bayliss i Stoner upisali poraze u polufinalu.

U utješnoj borbi Australaca za treće mjesto brži je bio penzionirani Bayliss, dok je u velikom finalu Haga za treptaj oka pobijedio Haydena. Okupljenim bi obožavateljima talijanske marke, jednako kao i samom Hagi, vjerojatno bilo drago vidjeti da je Japanac uspio taj pobjednički duh prenijeti i na predstojeće superbike utrke kako bi spasio dosad neočekivano lošu berbu..

Više u ovoj kategoriji: « Givi S950 Piaggio grupacija »
fbmp ytmp imp