Novosti

WSBK

Biaggi s Aprilijom postao svjetski SBK prvak

 

WSBKMMax Biaggi je postao prvi Talijan koji je osvojio svjetsko superbike prvenstvo. Da stvar bude bolja učinio je to na talijanskom motociklu i na talijanskom teritoriju


Legendarni Max Biaggi je nakon pauze od punih 13 godina ponovo postao svjetskim prvakom. Iako je to ovaj put učinio u klasi Superbike, ponovo mu je to uspjelo za upravljačem Aprilije s kojom je osvajao titule prvaka u klasi GP 250 od 1994. do 1996., da bi svoju dominaciju tom klasom nastavio i iduće godine s Hondom. Biaggi je do svog prvog SBK naslova došao u Imoli, na pretposljednjoj stanici ovogodišnjeg SBK prvenstva.

 

Nakon toga što je Biaggi u prvoj utrci nekoliko puta izletio i bio tek 11., njegov je jedini konkurent Leon Haslam nakon borbe za pobjedu u zadnjem krugu također izletio sa staze, no svejedno je stigao sa svojim Suzukijem do petog mjesta i tako sasvim malo povećao svoje teoretske šanse za osvajanje naslova. No, sreća mu je sasvim okrenula leđa u drugoj utrci kada je izdahnuo agregat njegovog Suzukija, čim je automatski izgubio sve šanse da sustigne Biaggija u ukupnom poretku. Nakon toga je Biaggi osvajanjem 5. mjesta Apriliju još više približio tome da osvoji naslov i u konkurenciji konstruktora.

 

Inače, na obje utrke u Imoli je pobijedio još jedan bivši Grand Prix vozač. Carlos Checa je jednostavno imao svoj dan, i u prvoj je utrci slavio s manje od sekunde i pol prednosti ispred Lanzija i Hage, omogućivši tako Ducatiju da kompletira pobjedničko postolje. U drugoj utrci je iza Chece prvi ciljem prešao Haga, dok je treće mjesto ovaj put pripalo Crutchlowu na Yamahi.

Više u ovoj kategoriji: « Smart skuter Popusti »
fbmp ytmp imp