Novosti

Zagrebački Velesajam

vizual_enMOtkazan Zagreb Auto Show


Ovogodišnji Zagreb Auto Show neće se održati 18.-28.03.2010. kako je Zagrebački Velesajam najavio, radi otkazivanja svih važnijih automobilskih izlagača i time prekida svoju dugogodišnju tradiciju.


Osim njih izlaganje su izostavili i svi značajniji uvoznici motocikala poput Yamahe, Suzukija, Kawasakija, Honde, Ducatija, KTM-a itd...

U zadnji čas prije održavanja javnosti je poručila Voditeljica Auto Showa Ružica Matić - "Ovim putem Vas želimo izvijestiti da je Zagrebački velesajam, zbog poteškoća oko organiziranja ovogodišnjeg Zagreb Auto Show-a uzrokovanih gospodarskim okruženjem, prisiljen isti prolongirati za 2012. godinu."

 

Dakle, sljedeći ZG Auto Show neće se održati niti sljedeće godine već tek za dvije godine. To nije jedini sajam motora u svijetu koji je okazan, a oni koji su održani većinom bilježe manju posjećenost izlagaća. Problem Zagreb Auto Showa osim evidentne krize je i u preinertnoj upravi i njenoj nesposobnosti za brze promjene koje se očituju u previsokoj cijeni zakupljenog kvadrata za domaće tržište, ali i u predugom trajanju što je iscrpljuće za izlagače.

 

Strani i posjećeniji sajmovi traju oko 4 dana, pa je sve koncentrirano na taj vikend. 10 dana, koliko je trajao Zg Auto Show, razvodnjuje njegov sadržaj a financijski je neisplativ izlagačima. Prema stranim iskustvima, posjetiteljima koji žele doći svejedno je koliko traje, jer će doći samo jedan dan, onda kad je zakazan.

 

No ipak, u jednom skraćenom terminu od 24.-28.03.2010. Zagrebački Velesajam će održati Auto Moto Market koji je zamišljen kao sajam prodajnog karaktera, a ne isključivo izložbenog. Koliko će on uspjeti ovisi o broju potencijalnih izlagača kojih je vrlo malo a koje diktira cijena izložbenog kvadrata, ali i dodatnom marketingu samog Zagrebačkog velesajma kojeg u ovoj krizi nije lako ostvariti, a koji bi ih trebao zainteresirati.

 

Čak i one malobrojne izlagače koji su željeli izlagati na Zg Auto Showu biti će teško zadržati na krnjem Auto Moto Marketu jer se oni sada mahom okreću jeftinijem vidu oglašavanja poput tiskanog medija i internetu.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Piaggio Hrvatska »
fbmp ytmp imp