Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Kawasaki-ZX10R/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Kawasaki-ZX10R/Gallery

Novosti

Kawasaki ZX 10 R - Pun elektronike

Kawasaki-ZX10RXX

Naš urednik testova se upravo vratio iz Katra gdje je dva dana testirao najnoviji Kawasakijev projektil sa 200 KS i kontrolom proklizavanja.

Osim "traction control"-a nova Ninja opremljena je mnoštvom elektronskih pomagala od ABS-a posljednje generacije razvijenog na pisti do kontrole propinjanja na stražnji kotač. Kawasakija smo ispitali i u raznim vremenskim uvjetima od dnevnih vrlo visokih pustinjskih temperatura do ugodnih noćnih.

Naime, staza Losail opremljena je kompletnom rasvjetom za vožnju po noći, a tu se vozi i jedina utrka pod reflektorima MotoGP po noći.
Nova Ninja iz temelja je obnovljena, od geometrije do rasporeda masa. Osim toga novi model za 2011. znatno je lakši i mirniji u vožnji. Nova je BPF revolucionarna prednja vilica te kompletni stražnji sustav ovjesa.

Mogućnosti osobne regulacije su bezgranične: od 3 različita stupnja isporuke snage, 4 stupnja rada traction controla, promjenjive kontrolne ploče s podacima, do mehaničkih podešavanja visine oslonaca nogu i uobičajenih mogućnosti.

Prvi dojmovi su vrlo pozitivni i Kawasakijevu Ninju odmah guraju u prvi plan u ovoj klasi. Iako ima 200 deklariranih konja ZX10R nije nervozan i teško upravljiv motocikl već vrlo uglađen i prijateljski prema vozaču, a u tome mu pomaže i obilje elektronike. Zaista je teško pasti, a na prezentaciji niti jedan motocikl nije razbijen. Sigurnost na novoj Ninji je na najvišem nivou.

Kawasaki je jedini japanski predstavnik koji nudi kontrolu proklizavanja u ovoj klasi a zasigurno najjeftiniji na svijetu koji ima ovo traženo pomagalo u serijskoj proizvodnji.

Kompletan test pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa koji će se naći na kioscima 10.01.2011., nakon godišnjeg Kataloga koji će se naći na kioscima ovaj mjesec.

{gallery}NOVOSTI/N114/Kawasaki-ZX10R/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Gnjev iz Indije Bimota DBx 1100 »
fbmp ytmp imp