Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Can-Am-2011/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Can-Am-2011/Gallery

Novosti

Can-Am noviteti za 2011.

Can-AmXX

Da tenkovski poligon može idealno poslužiti za testiranje terenskih igračaka uvjerili smo se nedavno na bjelovarskom Lepircu, nekadašnjem tenkovskom poligonu, danas off road poligonu tamošnjeg moto kluba.

Uvoznik za Can Am, slovenska tvrtka BRP organizirala je 3 vozlila za probu; Can Am Outlander 800 XXC, njegov nešto veći brat Outlander 800 max XT i potpuno novo UTV vozilo Commander 1000.

Krenuti ćemo od braće Outlander, blizanaca koji se u vožnji ponašaju kao da to nisu. Najnoviji model nosi oznaku XXC, a ni smo iz prakse naučili da je to jedan od najuzbudljivijih radnih quadova iz BRP-ove game. XXC oprema donosi Kayabin set potpuno podesivih amortizera, dvostupanjski servo upravljač, pojačanu zaštitu motora i podvozja, te novi set grafika. Vozača raduju i štitnici za šake na upravljaču, tako da se sjedajući na ovako opremljenog Outlandera odmah dobiva dojam da se družimo za zaista kvalitetnim komadom off road tehnike. Isti dojam se potvrđuje u praksi kada se krene na teren.

Kao vrijednost za usporedbu zastupnik Ski & Sea nam je omogućio Outlandera 800 max. Opremljem istim motorom kao XXC izvedba max je nešto dulji jer može smjestiti i suvozača, te je i homologiran za to. Razlike su očite, jer XXC verzija nam se u vožnji učinila poput Renegade modela samo sa nešto većim setom plastika.

Potpuna novost iz ove kanadske korporacije je UTV vozilo Commander 1000. Mješavina je ATV vozila i buggy-ja koja uzima od obje kategorije ponešto prednosti. Karakteristike terenca zastupa sigurnosni roll-bar, dva školjkasta jedišta za vozača i suvozača, tovarni prostor u kiper stilu plus suhi pretinac u dnu tovarnog prostora te za potpunu komociju „pravog" terenca tu je nadoplativa kabina. Od ATV vozila Commander je nasljedio moćan Rotaxov V2 motor od 1000 ccm, prijenos snage modificiranim CVT mjenjačem i pogone slične ATV-ima. Ukupna težina cijelog vozila je ispod 600 kg, što znači da je težinskom kategorijom bliži ATV kategoriji nego teškim terencima.
Vožnja UTV-om je izuzetno zabavna i zahvaljujući sigurnosnim elementima i sigurna. Dvocilindrični Rotax isporučuje 85 KS u vrlo bombastičnom pakiranju, a zbog 100% zatvorenog stražnjeg diferencijala svaki zavoj se pretvara u reli specijalku bez obzira na podlogu. Sa uključenim pogonom na sve kotače cijela zabava u reli stilu vrlo se lako kontrolira.
Zanimljivo je i to da je naš testni primjerak nosio serijski broj 26, a prema informacijama zastupnika to je prvi Commander koji je stigao u Europu. Štoviše, naše ekipa je bila jedna od prvih koja je imala čast napraviti promo vožnju na hrvatskom tlu.

Da bi doživjeli ova zabavna, ali ipak ozbiljna off road vozila u potpunosti, predlažemo Vam da pogledate filmić koji smo snimili toga dana na poligonu Lepirac.

{gallery}NOVOSTI/N114/Can-Am-2011/Gallery{/gallery}
Više u ovoj kategoriji: « Tomos Racing TT Novi Piaggio Typhoon »
fbmp ytmp imp