Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N114/Arctic-Cat/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N114/Arctic-Cat/Gallery

Novosti

Novi Arctic Cat koji je zapravo Kymco

Arctic-CatXX

U Arctic Catu su ponosni na svoj novi sportski četverocikl s pogonom na sve kotače. Mali je problem samo u tome što taj novi Arctic Cat XC 450i nije sasvim nov, a nije baš ni Arctic cat. Naime, na tržištu je već neko vrijeme poznat pod imenom Maxxer i prezimenom Kymco

Među četverociklima nalazimo sve veći broj modela koji kombiniraju agresivan dizajn dostojan sportskih modela s pogonom na sve kotače kakvog nalazimo kod radnih četverocikala. I američki se Arctic Cat odlučio uključiti u taj segment tržišta, no da bi stvorili svoj prvi takav model nisu krenuli od praznog lista papira niti su se pozabavili prilagođavanjem nekog već postojećeg radnog četverocikla.

Umjesto toga su ušli u suradnju s Kymcom koji u svom proizvodnom programu već ima takve modele. Ne čudi stoga da je Arctic cat XC 450i dizajnerski gotovo jednak Kymcu Maxxer 450i, a ta se izvanjska bliskost nastavlja i u području mehanike. Dakle, jednako kao i Maxxera 450i, novi Arctic Cat pokreće jednocilindrični tekućinom hlađen agregat opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva. Iako nisu deklarirani konkretni podaci, kao orijentir nam može poslužiti istovjetni Kymcov model koji raspolaže s 33 KS pri 7.500 okr/min i 33 Nm pri 6.500 okr/min.

Mjenjač je automatski CVT s reduktorom i hodom unazad, ovjes je umjerenog hoda i sastoji se od dvostrukih poprečnih ramena sprijeda i straga, gume su dimenzija 23x8-12 i 23x10-12, a deklarirana suha težina iznosi 272 kg, što je za 4 kg više od onog što deklarira Kymco. Inače, takva bliska suradnja s Kymcom nije nikakva novost za Arctic Cat budući u svom asortimanu već imaju sportski model DVX 300, koji je zapravo klon Kymca Maxxer 300, a i neki su njihovi radni četverocikli manje zapremine iznimno bliski svojoj tajvanskoj braći.

{gallery}NOVOSTI/N114/Arctic-Cat/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp