Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N115/Oko-svijeta/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N115/Oko-svijeta/Gallery

Novosti

Oko svijeta – Panamericana '11

Oko-svijetaXX

Naši putopisci Petar Rikić i Dominic Tešić na dva KTM 990 Adventure upravo su u Argentini na svom putovanju kroz cijelu Ameriku. Upravo su nam se javili pa vam trenutne dojmove prenosimo u cijelosti:

«Iako sa nešto kašnjenja broda i nizom peripetija kod preuzimanja motora s broda u Buenos Airesu, pod dojmom klimatološkog šoka i s vrelim utiscima sa završetka relya Dakar 2011 uputismo se u nastavak avanture. Rosario, Montevideo, pješčane plaže punta del Este, zatim na sjever preko sparnog Brazila do osvježenja na impresivnim slapovima Iguacu. Zbog spomenutog brazilskog sparnog stanja odlučujemo preko Paragvaja i Argentinske pampe žurnije ka Patagoniji i Ognjenoj zemlji.

Kako nam više odgovara pustoš nego urbane sredine, priroda nego građevine napokon smo došli na svoje.

Bilo je svega, nošenja s blatom,lakših padova i povreda te nadmudrivanja s vjetrom i rata s insektima svih vrsta. Par puta smo ugošćeni kod naših iseljenika al' uglavnom kampiramo, tako da do sada smještaj još nismo plaćali. Dominic je zadužen za pripremu hrane što mu stvarno ide i mora se priznati da nije rastrošan. Neki dan smo za doručak na meniu imali po polovicu mrkve i po jedan keks ali smo zato za večeru imali pravu gozbu od dva pečena batata na vatri pored šatora.

Za sada smo dokrajčili i zamijenili zadnje gume, zamijenili ulje a za gorivo se snalazimo jer u pustoši benzinske su rijetke a neke ni nemaju gorivo svaki dan.
I evo nas, nakon što smo dodirnuli zemlju pingvina, zakrenuli smo na sjever pa preko ''hrvatskog'' Punta Arenasa i kroz jedinstvenu ljepotu glacialnog područja oko jezera Argentino, svaku večer grijemo se uz vatru, šibamo dalje po planu.
A plan je pustiti osjećaju da nas vodi vjerojatno kroz Ande, Atacamu i ......

Usput da spomenem, možete nas pratiti na spoteru preko stranice www.okosvijeta.com.hr, a kako se projekt bitno oslanja na sredstva od plasmana putopisa OKO SVIJETA 09, ko je u mogućnosti i želi, neka stisne zeleni gumb na spomenutoj stranici ili neka se sa djevojkom prošeće do neke od knjižara.
Pozz , OKO SVIJETA!!!»

{gallery}NOVOSTI/N115/Oko-svijeta/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp