Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N120/HD-noviteti/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N120/HD-noviteti/Gallery

Novosti

Noviteti i godišnjica

HD-novitetiXX

Pored uobičajenog „oživljavanja“ modela koji se nisu nudili godinu ili više dana, proizvođači legendarnih motocikala s druge strane Atlantika za 2012. godinu donose jedan posve novi model te slave 10 godina svog modela V-Rod

Nije teško pomisliti da vrijeme leti kada spoznamo kako će naredna, 2012. godina biti ona u kojoj se slavi desetljeće postojanja Harley-Davidson V-Rod modela. Iako ih isprva puritanci nisu prihvatili, prodajni uspjesi jasno ukazuju na to da više nema dvojbe da je riječ o istinskom Harley-Davidsonu, makar na razvoju agregata surađivao i Porsche.

U povodu dolazeće godišnjice amerikanci su se odlučili ponuditi slavljenički model koji će biti dostupan u sjajnoj srebrnoj boji, baš kao prve godine prodaje. Ova ograničena serija će, poput „redovnih“ V-Rod modela za 2012. godinu na poklopcima agregata nositi logotip s brojem deset, a u prodajnim salonima bi se trebali pojaviti uskoro.

Osim slavljeničkog modela Harley-Davidson je za novu sezonu predvidio još neke novosti. Najveća je zapravo jedini posve novi model koji spada u Dyna porodicu i zove se Switchback. Ovaj zanimljivi motocikl donosi veliku novost među Dyna modela, a osebujan je po tome što dolazi opremljen vjetrobranom i putnim koferima koji se lako mogu skinuti kako bi Switchback zapravo imao dva moguća, osjetno različita izgleda.

Za pogon je odabran agregat označen kao Twin Cam 103, a upravo taj dvocilindraš zapremine 1.690 kubičnih centimetara, poznat iz Touring modela zamjenjuje dosadašnji Twin Cam 96 u svim Dyna i Softail modelima uz izuzetak Softail Blackline odnosno Dyna Street Bob odnosno Dyna Super Glide Custom. Agregat veće zapremine nudi kojih 6% više zakretnog momenta od dosadašnjeg dvocilindraša od 1.584 kubična centimetra, a uz to dolazi uglađeniji rad odnosno veća elastičnost u vožnji.

Uz ovaj istinski novitet, kao i obično je Harley-Davidson „umirovio“ neke modele kojima se možemo ponovno nadati za godinu dvije, a istovremeno su neki „uskrsnuli“ pa Softail ponuda gubi modele Cross Bones i Rocker C. Ono što nudi prestižna CVO obitelj modela nije drastično mjenjana pa je za 2012. godinu jedino Road Glide umjesto Ultra postala Custom što će reći da je izgubila središnji putni kofer te predstavlja atraktivan „Bagger“ motocikl.

Naravno, uvijek postoje razlike između Harley-Davidson ponude u Europi i na sjeverno američkom kontinentu, ali o tome drugom prilikom.

{gallery}NOVOSTI/N120/HD-noviteti/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp