Novosti

Zeleni Commander

Can-Am-electricXX

Trend ugradnje elektromotora u sve vrste vozila metastazirao je i na Can-Am Commander. Pritom gotovo ništa ne odaje da je riječ tek o konceptu

Iako je riječ o konceptu, Can-Am Commander Electric ne djeluje pretjerano futuristički. Dizajn je ionako preuzet s „običnog“ Commandera, a i sama mehanika, iako je u trendu, ne donosi ništa dosad neviđeno, barem ako je suditi po detaljima koji su dosad objavljeni.

Tako se zna da će elektromotor snage 23 kW (31 KS) raditi na naponu od 48 V i pritom prazniti litij-ionske baterije kapaciteta 21,2 kWh, a koje bi prema željama proizvođača, trebale ponuditi autonomiju od barem 160 km. U tome bi im trebalo pomoći i regenerativno kočenje, dok bi ponovo punjenje električnom mrežom trajalo 2 sata.

Kao i kod ostalih Commandera, moguće je uključiti i pogon na sve kotače, pri čemu se prednji i stražnji diferencijal mogu zasebno zaključavati. Težina se zasad ne spominje, ali se zna da je brzina ograničena na 40 km/h. S obzirom na to da su i neki od konkurenata već ponudili svoje verzije električnih UTV-a, ne treba sumnjati kako će i Commander Electric uskoro stići u prodajne salone, bojimo se samo pitati po kojoj cijeni.

fbmp ytmp imp