Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/Kawasaki-2012/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/Kawasaki-2012/Gallery

Novosti

Tri obnovljena Kawasakija

Kawasaki-2012XX

Kawasaki je otkrio svoje karte i predstavio tri modela u temeljito obnovljenom izdanju. Uz supersonični ZZR 1400 s 210 KS, tu su i revitalizirana braća ER-6n i ER-6f

Kawasaki je predstavio prvu rundu novosti za 2012. godinu. U osnovi, radi se o dobro poznatim modelima, ali sada u obnovljenom i nabrušenom izdanju. Najatraktivniji među njima svakako je ZZR 1400, ultimativni sport-touring za sve one kojima je brzina na prvom mjestu.

Osim agresivnijeg dizajna, novi ZZR 1400 krase i promjene ne okviru i ovjesu, što bi ga trebalo učiniti agilnijim, dok bi ga sigurnijim trebala učiniti ugradnja kontrole proklizavanja s 3 stupnja rada, a tu su i 2 načina razvijanja snage i klizna spojke. S obzirom na to da se radi o lovcu na brzine, redizajn ne bi bio potpun da nije dodatno osnažen i agregat. Tako umjesto dosadašnjih 193 KS pri 9.500 okr/min, četverocilindraš - čija je zapremina sa 1.352 ccm povećana na 1.441 ccm - istiskuje okruglih 200 KS pri 10.000 okr/min, odnosno čak 210 KS, ako u igru uključimo i Ram Air.

Uz prestižni ZZR 1400, temeljito su obnovljeni i popularni dvocilindrični blizanci ER-6n i ER-6f. Oba modela imaju novi okvir izveden od dvostrukih čeličnih cijevi, a po sličnom je principu izrađena i nova stražnja vilica. Ergonomija je dorađena, instrumenti su sada bogatiji informacijama, a agregat je dorađen na nižim i srednjim okretajima. Dakako, obavljen je, ako već ne dramatičan, onda temeljiti redizajn oplata, što bi sve trebalo podariti drugu mladost ovim ionako dobro prodavanim motociklima.

S modelima ZZR 1400, ER-6n i ER-6f ne završava popis Kawasakijevih noviteta za 2012. Poznato nam je da su pripremili još jedan potpuno novi motocikl, kakvog Kawasaki još nije imao u ponudi i na čije službeno predstavljanje nećemo trebati dugo čekati. Vjerojatno će sve biti poznato već do sajma u Milanu.

{gallery}NOVOSTI/N123/Kawasaki-2012/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp