Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/BMW-S1000RR/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/BMW-S1000RR/Gallery

Novosti

Poboljšan i uljepšan BMW S 1000 RR

BMW-S1000RRXX

Najzvučnije brojke su možda ostale iste, ali BMW S 1000 RR u 2012. ulazi s mnoštvom poboljšanja. Najviše novosti nalazimo na ovjesu, ali profitirao je i dizajn

Ako je prije dvije godine BMW S 1000 RR predstavljao ugodno iznenađenje, onda se u međuvremenu nametnuo kao jedan od najboljih i najprodavanijih sportskih motocikala svoje generacije. Kako bi i tijekom 2012. ostao u samom vrhu, u BMW-u su pripremili blagi tretman pomlađivanja.

Na prvi pogled dizajn nije mijenjan, ali je, zapravo, dorađen u puno detalja. Najveće su razlike vidljive na bočnim oplatama, ali i repu motocikla koji je sada puno dinamičniji i agresivniji. No, mnoštvo promjena se skriva i ispod plastika. Tako je ovjes u potpunosti revidiran i ima drugačije „iznutrice“, a paralelno s time su blago promijenjena kote geometrije, što je rezultiralo 9 mm kraćim osovinskim razmakom.

Zbog promjena na geometriji, izvršene su i intervencije na okviru, pri čemu je povećan i tunel koji prolazi kroz glavčinu okvira, kako bi se do pogonskog agregata moglo propustiti još više zraka. Sam agregat nije previše mijenjan, a bez obzira na to što se i dalje deklarira 193 KS pri 13.000 okr/min i 112 Nm pri 9.750 okr/min, u BMW-u tvrde da je S 1000 RR sada snažniji na srednjim okretajima. Kako bi bio življi, stražnji lančanik ima jedan zubac više, a promijenjena je i poluga gasa koja je sada preciznija, osjetljivija i lakše se zakreće. Težina je ostala na 204 kg, odnosno 206,5 kg za verziju s ABS-om, a više o svemu pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.

{gallery}NOVOSTI/N123/BMW-S1000RR/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp