Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N133/F6B/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N133/F6B/Gallery

Novosti

Honda Gold Wing F6B

slikaXX
F6B je „očerupan“ Gold Wing izveden u „bagger“ stilu kakav je sve popularniji kod custom-tourera

Nema sumnje da je tzv. „bagger“ stil - prepoznatljiv po skraćenom vjetrobranu i izostanku središnjeg kofera - sve popularniji, no dosad se taj pristup prakticirao na klasično oblikovanim custom-tourerima. U Hondu su isti recept odlučili iskušati i na modernom toureru Gold Wing i pritom su dobili sasvim pristojne rezultate.

Za početak, F6B ne izgleda loše. I mehanički stvari dobro stoje, budući je iste konstrukcije kao i klasičan Gold Wing, pa tako i šestcilindrični bokser agregat razvija identičnih 118 KS pri 5.500 okr/min popraćenih s 167 Nm pri 4.000 okr/min.

Glavna razlika u odnosu na Gold Wing je u količini luksuza. Tako F6B ne posjeduje hod unazad, grijano sjedalo, tempomat i slične drangulije, a ne može se dodatno naručiti ni navigacija ili zračni jastuk. S druge strane, mali prednji vjetrobran bi, navodno, trebao pružiti i solidnu zaštitu od vjetra, drugačije oblikovana sjedala nude drugačiji doživljaj vožnje, a tu je još uvijek i audio uređaj s 4 zvučnika.

Osim toga, Gold Wing F6B ima i neke druge kvalitete, koje bi mogle privući nove (i mlađe) kupce. Naime, čak i ako njegovih 385 kg nije mačji kašalj, to je ipak konkretnih 28 kg manje od Gold Winga, a iz Honde poručuju da će razlika u cijeni biti još i izraženija od razlike u kilogramima.

{gallery}NOVOSTI/N133/F6B/Gallery{/gallery}








fbmp ytmp imp