Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Mission/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Mission/Gallery

Novosti

Mission na povratnoj misiji


slikaXX

Nakon što se dokazao na kružnim stazama, Mission R će zazujati i cestama te dohvatiti 240 km/h

Budući je tvrtka Mission Motors objavila kako ih zapravo ne zanima proizvodnja samih motocikala, već se žele isključivo posvetiti razvoju novih tehnologija, činilo se da će njihov natjecateljski elektro motocikl R i futuristički koncept One zauvijek ostati u embrionalnoj fazi. No, onda je osnovana potpuno nova i nezavisna tvrtka Mission Motorcycles, koja nije samo preuzela tehnologiju i prava za proizvodnju modela R nego je odlučila taj motocikl učiniti legalnim za cestu.

Prema planovima, na tržište bi prvo trebao stići model RS, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 40 primjeraka, u čast toga što je 2011. godine Steve Rapp s tadašnjim Missionom R pobijedio sa 40 sekundi prednosti na TTXGP utrci u Lagana Seci. Cestovna inačica RS je iznimno bliska tom natjecateljskom motociklu i kao takva raspolaže sa 120 kW (163 KS) i čak 180 Nm u rasponu od 0 do 6.400 okr/min.

Iako Mission R nema mjenjač, spomenute su brojke navodno dovoljne da motocikl ubrza do 100 km/h za otprilike 3 sekunde, prvih 402 metra bi trebao odraditi za 10,5 sekundi, a ubrzo nakon toga bi trebao biti dostižan i maksimum od 240 km/h. Doseg se ne spominje, ali bi u njegovu razvlačenju od pomoći trebao biti i sustav regenerativnog kočenja, dok bi prazne baterije trebale biti pune za samo 2 sata.

Kakvoj je primjeni Mission R prvenstveno namijenjen najbolje svjedoči ugrađena oprema. Tako će društvo aluminijsko-čeličnom okviru i tekućinom hlađenom elektromotoru praviti ovjes marke Öhlins, kočnice su Brembo, izrađene po najnovijoj modi, dok su kotači od ugljičnih vlakana, ali se mogu dodatno naručiti i Marchesini naplatci od kovanog magnezija.

Loša je vijest da bi Mission RS trebao koštati barem 56.499 $, no ako ne propadnu prije nego što uspiju rasprodati tih 40 komada, na tržište bi trebao stići jednako opaki, ali i nešto slabije opremljeni Mission RS s planiranom cijenom od 30.000 $. Dakle, kao i slučaju ostalih najavljivanih američkih super motocikala na struju, cijena je prava sitnica.

{gallery}NOVOSTI/N136/Mission/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp