Novosti

Završeno PH Motocross

158
Karas i Križnik uvjerljivo do naslova nakon zadnje runde u Zaboku


Tijekom rujna i početkom listopada zavrđšeno je otvorenoPrvenstvo Hrvatske u motokrosu. Na žalost, otkazana je priredba u Svetom Ivanu Zelini, a one u Petrinji i Zaboku donijele su dosta uzbuđenja, posebno u borbi za naslov prvaka u najjačoj, MX Open kategoriji.
U Petrinji je dvostruku pobjedu slavio Požežanin Matej Jaroš (Kawasaki),smanjivši tako prednost Hrvoja Karasa (Yamaha). Karas se silovito revanširao u Zaboku, osvojivši tako drugi naslov u nizu, nakon MX2 titule prošle godine. Iskusni Marko Leljak (KTM) nije izdržao u tom nadmetanju mlađih suparnika i na obje priredbe, te u prvenstvu konačno zauzeo treće mjesto.

U MX2 konkurenciji dominirao je Luka Križnik (Yamaha), te izborio naslov uvjerljivo ispred ambicioznog Matije Kelave (KTM), te upornog i standardno dobrog Karla Leškovića (Yamaha).

Luka Crnković (KTM) izborio je sigurno svoj naslov u MX 85 konkurenciji, iako je zabočka utrka ostala bez službenog bodovanja, jer su plasman ostvarila samo dva vozača. Slijede ga odlični Edin Halilović, te jaskanski talent Lovro Drešar (oba Yamaha).

Nikola Hranić izborio je titulu prvaka u juniorskoj MX 65 konkurenciji, neporažen ove sezone. Drugi je Dominik Piškor, a treći Mihael Golec (svi KTM).

I Mia Ribić (KTM) već poslovično najbolja među najmlađima u prvenstvu, dodala je još jedan naslov u MX 50 kategoriji, uvjerljivo ispred klupskog kolege iz TRP Marovića Tomislava kakše (Polini) i još jedne djevojčice, Enole Šamu (TM).

Među B – ligašima bez poraza je do titule prvaka došao povratnik na staze Luka Brajdić (Kawasaki). Drugi i treći su vozači MCK Jaska Ivica Jakopec (Kawasajki) i Igor Drešar (KTM).

U B – 250 konkurenciji, nakon velike borbe naslov je potvrdio Marko Starić (Honda), ispred Luke Bračića (Suzuki) i Ivana Brdarića (Yamaha).

U konkurenciji veterana slavio je ukupno Danko Braim (Kawasaki), rutiner jaskanskog kluba, koji je nastupao također i među seniorima najjače kategorije gdje je bio ukupno vrlo dobar šesti, s obzirom na svojih 40 ljeta na leđima. Drugi među veteranima bio je zabočki vozač Mario Klanjčić (Yamaha), a treći Dominik Tešić (KTM). Odmah za njima plasirao se legendarni jaskanski „As z bregov“ Goran Gorički (Yamaha), ali se on u natjecanje uključio tek u drugom dijelu sezone.

Prvaci među klubovima su; MCK KIA Božić kod seniora , TRP Marović kod juniora i MCK Jaska u B ligi.
Najuspješniji timovi sponzora bili su; Valvoline MX Šipek kod seniora, Panolin kod juniora, te TRP Marović kod B ligaša.

fbmp ytmp imp