Novosti

Uskrsnuće legende

cb1300-super-bol-dor
Iako bismo ju rado vidjeli na EICMA sajmu u Milanu, Honda je osvježeni CB 1300S najavila za nešto kasniji sajam u Tokiju

Malo je onih koji su se divili motociklima tamo negdje osamdesetih godina prošlog stoljeća, a da im sline nisu curile na spomen Honde Super Bol D'Or. Honda se odlučila svoj vrhunski maksi naked s poluoklopom modernizirati dodavanjem šestog stupnja prijenosa, LED rasveje te novih naplataka te ga je nazvala upravo tim slavnim imenom. Dok drugi proizvođači nekim svojim modelima koji to zaslužuju odbijaju dodati spomenuti šesti stupanj prijenosa, u Hondi očito kao veći problem vide nedostatak para zupčanika, a ne modificiranje mjenjačke kutije.
Uz ovaj model za sajam u Tokiju su najavljeni i CB 400 te CB 400 Super Bol D'Or, a čini se da ovi modeli, kao i jedva dočekani CB 1100F prve sezone postojanja neće dospjeti do željnih obožavatelja na Starom kontinentu. Kad već špekuliramo, možemo procjeniti da bi CB 1300S Super Bol D'Or i mogao naći put do Europe, ali modeli zapremine 400 kubika tradicionalno su rezervirani za Japan.
fbmp ytmp imp