Novosti

Prerada: H-D V-Rod Trike kit by Scorpion

ScorpionTrike

Po principu „ugradi sam", V-Rod bi za jedno poslijepodne mogao postati atraktivan trickl. U pripremi je i kit za Electru Glide.

 

Trickli na bazi Harley-Davidsona nisu nikakva rijetkost, posebno u SAD-u. Nemali broj tvrtki bavi se konverzijom američkih motocikala u vozila na tri kotača, a i sam Harley-Davidson ima bogatu povijest s takvim modelima, pa i danas proizvodi model Tri Glide. Međutim, svi oni imaju dva kotača na stražnjem kraju, dok trike tvrtke Scorpion Trikes ima nešto stabilniji raspored s dva kotača naprijed, kao što je to slučaj na Can-Am Spyderu.

 

Ono što ovu priču čini još zanimljivijom je obećana lakoća preinake serijskog V-Roda u atraktivan trike. Iako izvedba prednjeg ovjesa s dvostrukim ramenima djeluje poprilično složeno, prilikom ugradnje nije potrebno raditi nikakve dorade na okviru motocikla, pa bi tako u rukama vještog majstora, navodno, sve moglo biti gotovo za jedno poslijepodne.

 

U Scorpionu još ne znaju hoće li prodavati kit po principu „uradi sam" ili će se sve morati odraditi u specijaliziranim radionicama, ali su poprilično sigurni da će komplet stići na tržište u prvoj polovici 2015., uz račun od kakvih 5.000 USD, što je otprilike trećina cijene klasične trike prerade Harley-Davidsona. Osim toga, relativno skoro bi trebao biti predstavljen i kit za masivne touring modele.

fbmp ytmp imp