Novosti

Novitet: Yamaha YFM 700 R/SE

YFM700R-uvodna

Snažniji, a štedljivi agregat i dorađeni ovjes glavne su novine na serijskoj izvedbi četverocikla koji godinama dominira na reliju Dakar

Yamaha YFM 700 R praktično i nema konkurenta na tržištu budući ostali vrhunski sportski četverocikli ne prelaze granicu od 450 ccm. Pritom se nešto teži (192 kg) i udobniji YFM 700 R ne može s njima mjeriti po pitanju dinamičkih kvaliteta u ekstremnoj off-road vožnji, no s promjenama za 2015. bi se ta razlika mogla osjetno smanjiti.

Glavna novina je snažniji i štedljiviji agregat. Zapremina je ostala nepromijenjenih 686 ccm, ali je zato povećana kompresija ugradnjom nove glave i klipa, a u skladu s tim je promijenjen i ispušni sustav te dorađen sustav ubrizgavanja goriva. Uglavnom, u cijelom rasponu bi trebalo biti otprilike 10% više snage, popraćeno s padom potrošnje od 8%.

U skladu s novo probuđenim brzinskim potencijalima temeljito je dorađen i ovjes, posebice na SE verziji, a i prednje gume se narasle jedan inč u promjeru (22x7-10). Više o svemu tome i još nekim dorađenim detaljima pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.

 

YFM 700R

fbmp ytmp imp