Novosti

Uradi sam: Metisse KTM CR690

metisse ktm 1

KTM Duke 690 kao café racer? Čudna ideja, no njemačka tvrtka Metisse nudi i takvu mogućnost.

 

Metisse je u originalu britanska tvrtka, koja je prije pola stoljeća bila ponajprije poznata po specijalnim izvedbama okvira za ondašnje paralelne dvocilindraše. Kao i većina britanske produkcije, Metisse je nestao tijekom osamdesetih, da bi se ponovo rodio u Njemačkoj, ovaj put kao tvrtka za proizvodnju kitova pomoću kojih se današnji motocikli pretvaraju u café racere, s naglaskom na ugradnju aluminijskog spremnika goriva i isto takvog repa motocikla.

 

Budući je riječ o Nijemcima, neki od ponuđenih kitova nisu baš nadahnuti ukusom, no interpretacija posljednje serije KTM-ovog Dukea izgleda poprilično zanimljivo. Dakle, za nemalu cijenu od 3.000 €, i nakon do dva mjeseca čekanja, na vašu adresu stiže retro spremnik goriva zapremine 11 litara, koji je izrađen od poliranog aluminija, baš kao i zaobljeni rep motocikla.

 

Tu su i još neki kozmetički detalji, no da bi konverzija fun-bikea u café racera postala skladnija i smislenija trebali bi doplatiti i za okruglo prednje svjetlo, CNC trokute, clip-on upravljač i drugačije stražnje svjetlo s kompaktnim nosačem tablice. To će vas olakšati za dodatnih 600 €, a još uvijek će iz te retro cjeline stršiti neki previše moderni detalji, poput digitalno-analogne ploče s instrumentima. Ona ostaje od originalnog Dukea, baš kao i svi mehanički dijelovi, što znači da bi i tako prerađeni motocikl trebale krasiti vrhunske vozne osobine. Dakako, možete se odlučiti da vam u Metisseu sami nabave novi Duke 690 i odmah sastave CR690 po principu ključ u ruke.

 

metisse ktm 2

 

metisse ktm 3

fbmp ytmp imp