Novosti

Noviteti: Motoped

Uvodna-BlackOps

Moped za borbu protiv zombija?! I to kakav! Postoji i u civilnim izdanjima, prilagođenim avanturi, off-roadu ili krstarenju sa stilom.

 

U američkoj tvrtki Motoped čvrsto vjeruju da mopedi još nisu mrtvi. Doduše, čini se da oni vjeruju i u zombije, barem ako je suditi po njihovom modelu Black-Ops. Uostalom, oni baš potrebom lova za sve popularnijim živim-mrtvacima objašnjavaju postojanje samostrela, lopate, užadi, noževa...

 

Zapravo, Black-Ops nije serijski proizvod, no ništa vas ne prijeći da baš tako opremite gotovo identični model Survival, koji dolazi s velikim nosačem za prtljagu i dodatna dva kanistra s gorivom, kojima se autonomija povećana na 800 km. Ako vas umjesto takve maratonske avanture zanima samo off-road divljanje, možete naručiti ogoljenu varijantu Pro, dok je za krstarenje gradom namijenjen Cruizer, opremljen cestovnim gumama promjera 24 cola i elegantnim blatobranima od pravog drva.

 

Sve te verzije imaju istu mehaničku osnovu, zahvaljujući kojoj Motoped možemo klasificirati kao (brdski) biciklom s pomoćnim motorom. Kočnice su hidrualičke, s diskovima na oba kotača, ovjes je dugačkog hoda i podesiv, a pogonski agregat broji 49 ccm i 2,5 KS, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 40 km/h. No, navodno nije problem ugraditi i slično koncipirane agregate trostruko veće zapremine.

 

U slučaju da ostanete bez goriva ili vas jednostavno izda mehanika, uvijek se možete osloniti na biciklističke pedale, uzmite samo u obzir da Motopedi teži šezdesetak kilograma. Cijena im se kreće oko 2.500 američkih dolara.

 

s5

 

c2

 

 p2-Edit

fbmp ytmp imp