Novosti

Noviteti: Yamaha NMAX

Yamaha-G125YM-EU-Power-Red-Studio-001

Varijabilno otvaranje ventila, 2,2 l/100 km/h, ABS, LED svjetla... Nova Yamahina 125-ica ima mini-MAX faktor

 

TMAX je i dalje na vrhu, X-MAX obitelji je sve šira, a sada je tu i potpuno novi NMAX, koji upada u ionako zgusnutu ponudu Yamahin skutera od 125 ccm. Pritom dizajn prednjeg i stražnjeg kraja nosi određenu dalekoistočnu notu, no bočne linije, koje podsjećaju na MAX obitelj, te ugrađena tehnologija i serijska oprema jasno ukazuju da je riječ o modernom skuteru.

 

Za početak, tekućinom hlađeni jednocilindrični agregat od 125 ccm i 12,2 KS ima čak i varijabilno otvaranje ventila. To u kombinaciji s optimiziranim ubrizgavanjem goriva i offset dizajnom cilindra, koji je uz to presvučen DiASil premazom, rezultira izuzetno malom potrošnjom goriva, pa tako u Yamahi deklariraju teoretski prosjek od samo 2,2 l/100 km.

 

Maloj potrošnji svakako pridonosi i skromna težina od 127 kg, sa svim tekućinama, a simbolični doprinos daju i LED prednja i stražnja svjetla. Kotači su promjera 13 cola, ABS dolazi u seriji, a ispod sjedala bi trebala stati integralna kaciga. Praktičan i ekonomičan NMAX bi trebao stići na tržište tijekom lipnja.

 

Yamaha-G125YM-EU-Midnight-Black-Studio-005

fbmp ytmp imp