Novosti

Noviteti: Yamaha Grizzly 700 i Kodiak 700

2016 YAM YFM700 Grizzly

Novi i snažniji agregat, agresivniji izgled, KYB ovjes, LED rasvjeta i veći kotači čine Grizzly još opakijim. A tu je i „radnička" verzija Kodiak

 

Iako na prvi pogled djeluje kao da je riječ tek o (uspjelom) redizajnu, Yamaha je u praktično svim segmentima doradila svoj najveći ATV. Tako je na mjesto starog agregata od 686 ccm, ugrađena novi i nešto snažniji jednocilindraš, koji umjesto jedne ima 2 bregaste osovine u glavi.

 

Osim toga, ugrađen je novi KYB ovjes nešto dužeg hoda (193 i 232 mm), a i Maxxis gume su nabubrile na 26 cola u promjeru. Povećana je nosivost prednjeg i stražnjeg nosača prtljage (50 i 90 kg), a dorađena je i ergonomija te je ugrađeno novo sjedalo, dok je spremnik goriva od 18 litara premješten više unazad, odnosno pozicioniran ispod sjedala.

 

Na kraju, tu je i agresivniji izgled, kompletiran prednjim i stražnjim svjetlima u LED tehnologiji. Novost je i centralno halogeno svjetlo, koje je smješteno na upravljaču te se tako u vožnji zakreće zajedno s njim. Uz osnovni model težak 314 kg, biti će dostupna i EPS verzija sa servo upravljačem, a do kraja godine će u prodaju krenuti i SE model.

 

Istovremeno, novost za 2016. je širenje ponude uvođenjem u igru asketskog modela Kodiak 700, namijenjenog onima kojima je manje do zabave, a više do rada. Za razliku od Grizzlyja, Kodiak 700 ima za broj manje gume promjera 25 cola, a u osnovnoj verziji dolazi bez mogućnosti uključivanja blokade diferencijala, dok se između 2WD i 4WD pogona prebacuje pomoću poluge, a ne putem gumba. Osim toga, straga umjesto dvostrukih diskova nalazimo višestruke diskove u uljnoj kupci, dok je ovjes nešto kraćeg hoda.

 

Osnovni Kodiak teži okruglih 300 kg, no u ponudi su i teže i bolje opremljene verzije sa servo-upravljačem, digitalnim instrumentima i vitlom, a u SE varijanti i s aluminijskim naplatcima, stražnjim diskovima, blokadom diferencijala...

2016 YAM YFM700 Kodiak

fbmp ytmp imp