Novosti

Stigla najnovija sportska guma iz Dunlopa - SportSmart2 Max

Dunlop SportSmart2 Max. copy

Dunlop je najavio dolazak najnovije supersportske gume za motocikle SportSmart2 Max, čija je značajka bolja cestovna izdržljivost, a odlično se ponaša i na trkaćoj stazi. Najnovija Dunlopova guma SportSmart2 Max donosi osjetna poboljšanja kod prijeđenih kilometara i hvatljivosti na mokroj cesti.

U njezinu je razvoju Dunlop udružio znanje koje je stekao u pobjedama na svjetskim Endurance prvenstvima te tijekom iskustva stečenog u razvoju svoje revolucionarne sportske turing gume RoadSmart III.

Pri osmišljavanju gume SportSmart2 Max Dunlopova europska razvojna ekipa postavila je izuzetno visoke ciljeve; naime, morali su zadržati vrhunsko prianjanje njezine prethodnice, gume SportSmart2, te istodobno podignuti razinu upravljivosti, reagiranja i habanja. Da bi sve to postigao, Dunlop se u razvoju usredotočio na četiri područja koja predstavljamo u nastavku:

Trake od rajona i konstrukcija prednje gume s aramidnim remenom bez spoja (JLB)
Znanjem koje je stekao kod gume RoadSmart III Dunlop je za prednju gumu razvio posve novu konstrukciju kojom je postigao trajniju visoku izdržljivost i kraće vrijeme zagrijavanja. Ta konstrukcija naime smanjuje deformacije gume koje kod velike brzine, a osobito kod nagiba kotača, uzrokuju centrifugalne sile, a osim toga – kako dokazuje usporedba gume SportSmart2 Max s prethodnicom Dunlop SportSmart2 na internom testiranju – povećava izdržljivost prednje gume za iznenađujućih 25 posto. Osim toga Dunlopovi inženjeri težili su razvoju gume koja je optimalno izdržljiva i kod niskih temperatura. Nova konstrukcija pruža motoristima visoku mjeru povjerenja u cestovnoj vožnji i kod povremene uporabe na trkalištu.

Usavršen oblik i bok prednje gume
Kod gume SportSmart2 Max Dunlop je želio poboljšati upravljivost njezine prethodnice i zato ju je opremio novim oblikom profila. On omogućuje lakšu upravljivost i veću sposobnost reagiranja pri ulasku u zavoj, a kod kočenja u zavoju smanjuje težnju za podizanjem prednjega dijela motocikla. Najnovija supersportska guma može se pohvaliti boljim bokom sa stepenastim rubom koji omogućuje pouzdaniju vožnju po najvećim nagibima.

Mješavina s tri polimera i silikom
S ciljem poboljšanja hvatljivosti na mokroj površini i istodobno očuvanja odličnog prianjanja na suhoj površini Dunlop je razvio posebnu mješavinu koja po mokrom i hladnom vremenu osigurava veću kontaktnu površinu, a time i maksimalno prianjanje. Usporedba u sklopu Dunlopovog internog testiranja na mokroj podlozi pokazala je da nova guma SportSmart2 Max postiže 4 posto bolje prianjanje od prethodnice.

Stražnja guma s tehnologijom Multi-Tread
Od 1994. godine motocikli s gumama Dunlop pobijedili su na 16 svjetskih prvenstava, a pritom je važnu ulogu imala tehnologija Multi-Tread kojom su bile opremljene stražnje gume. SportSmart2 Max može se pohvaliti izdržljivom mješavinom u središnjem dijelu i mješavinom za čvrsto prianjanje na bočnom području, što joj osigurava ravnomjerno habanje i dugotrajniju izdržljivost na cesti.

Guma SportSmart2 Max bit će dostupna na tržištu od veljače, a predstavlja novi temelj Dunlopovog bogatog portfelja supersportskih guma. Osim nje Dunlop je u siječnju dodao u ponudu i novu gumu GP Racer D212 za trkaće staze, čime najavljuje najsvježiju ponudu u segmentu supersportskih guma.

DunlopMax2

fbmp ytmp imp