Novosti

Harley neće povećati cijene radi novih uvođenja carina

H D motorcycles

 

 

Sukladno najavi Europske komisije u uvođenju dodatne carine od 25% na uvoz američkih roba u zemlje Europske unije, koje se primjenjuju od petka, 22. lipnja 2018., tvrtka Harley-Davidson objavila je da neće povećati cijene motocikala kupcima te će pokriti troškove carina koje je EU uvela SAD-u. Europske carine tvrtku će stajati između 90 i 100 milijuna dolara na godinu, te je stoga najavila selidbu dijela proizvodnje za EU iz SAD-a, koja će zahtijevati dodatna ulaganja i čija realizacija bi mogla potrajati između 9 i 18 mjeseci. Carine od 25% koje je Europska unija uvela kao odgovor na američke carine na čelik i aluminij povisit će cijenu jednog motocikla izvezenog u EU prosječno 2200 dolara. Harley-Davidson vjeruje da će ogroman rast troškova, ako se prenese na kupce odmah i trajno štetno utjecati na poslovanje u regiji, što bi negativno utjecalo na održivost zastupništva diljem Europe te je stoga odlučeno da neće podići predložene cijene.
U 2017. godini gotovo 40.000 motociklista kupilo je nove motocikle Harley-Davidson u Europi, a prihod koji je nastao iz zemalja Europske unije drugi je u SAD-u. Ovaj legendarni brand cijenjen je na globalnoj razini i stoga je vrlo bitno da se ublažiti tarifno opterećenje EU i poveća međunarodna proizvodnja.
U Harley-Davidsonu žele da njihovi postojeći i budući vozači u Europskoj uniji i diljem svijeta ostvare snove o osobnoj slobodi. Tvrtka i dalje ostaje potpuno angažirana s vladinim dužnosnicima kako u SAD-u tako i u EU, pomažući u pronalaženju održivih rješenja za trgovinske probleme i zalaže se za ukidanje svih tarifa koje ograničavaju slobodnu i poštenu trgovinu.

 

 

fbmp ytmp imp