Novosti

Michele Colaninno (Piaggio) je novi predsjednik ACEM-a.

ACEM President and Vice Presidents 2022 De Seynes Pierer Colaninno Schramm 1 

Došlo je do rotacije na čelnim mjestima ACEM-a, europskog udruženja proizvođača motocikala.

U nastavku vam prenosimo službeno izvješće iz tvrtke Piaggio Hrvatska.

Brussels - Pontedera, 15. lipnja 2022 – Michele Colaninno, glavni izvršni direktor za globalnu strategiju, proizvode, marketing i inovacije Piaggio Grupe (PIA.MI), osnivač i predsjedavajući u američkoj tvrki specijaliziranoj za robotiku Piaggio Fast Forward,, Imenovan je za predsjednika ACEM-a (Association des Constructeurs Européens de Motocycles), udruženja europskih proizvođača u moto industriji sa sjedištem u Bruusselsu, čiji su članovi svi svjetski proizvođači motocikala i skutera. 

“Kao novi predsjednik ACEM-a, duboko sam zahvalan ostalim proizvođačima motocikala što su Piaggio Grupi iskazali povjerenje odabirom na ovu prestižnu i zahtjevnu funkciju koju ću predano obavljati,” rekao je Michele Colaninno. “Radujem se suradnji sa svim članovima udruženja u promoviranju naših prioriteta opisanih u dokumentu Vision 2030+, strategiji ACEM-a koja je odgovor na potrebe buduće mobilnosti u sve više održivom svijetu. Kao dio ove Vizije, europski proizvođači motocikala nastavit će raditi kako bi na tržište donijeli inovativna vozila s niskim emisijama ugljika, za putovanja, razonodu ili gradsku mobilnost.”
“Također, kao dio Vizije 2030+, intenzivirat ćemo razgovore s institucijama Europske unije te pojačati suradnju unutar industrije u strateškim područjima poput umreženosti, sigurnosti i elektrifikacije” dodao je Michele Colaninno.

Uz poziciju u Piaggio Grupi, Michele Colaninno, rođen 1976., Glavni je izvršni direktor i Glavni direktor operacija u Immsi Grupi, industrijskom holdingu aktivnom u financijskom, nekretninskom i industrijskom sektoru, izlistanom na Milanskoj burzi (IMS.MI), s više od 1,7 milijardi eura prihoda.

Uz imenovanje Michelea Colaninna za predsjednika ACEM-a, promjene u udruženju uključuju i imenovanje tri podpredsjednika: Stefan Pierer (CEO KTM AG-a), Markus Schramm (čelna osoba BMW Motorrada) i Eric de Seynes (Predsjednik Yamaha Motor Europe N.V.).

 

Na gornjoj fotografiji s lijeva nadesno:
Eric de Seynes (President of Yamaha Motor Europe N.V.)
Stefan Pierer (CEO of KTM AG),
Michele Colaninno (Chief Executive of Piaggio Group)
Markus Schramm (Head of BMW Motorrad)

fbmp ytmp imp