Tomislav Bešenić

Tomislav Bešenić

Brabec pobijedio na reliju Dakar!

dak20 Brabec

Ricky Brabec je dokinuo dva desetljeća dominacije KTM-a i postao prvi američki pobjednik relija Dakar.

Još od 2001. godine nitko nije mogao pobijediti vozače KTM-a, a sad je to Ricky Brabec u Saudijskoj Arabiji učinio tako glatko i naizgled tako lako da se postavlja pitanje što su svi toliko dugo čekali. Naime, Brabec je sa svojom Monster Energy Hondom CRF 450 Rally preuzeo ukupno vodstvo još na trećoj etapi i otad se praktično nije ni osvrtao. Čak si je na pretposljednjoj etapi mogao priuštiti takav luksuz da, prema vlastitim riječima, vozi na samo 70% i tako omogući Quintanilli da s Husqvarnom prepolovi svoj zaostatak, a da Brabecu svejedno ostane skoro 14 minuta prednosti.

Na posljednjoj etapi je Brabec tu prednost još i povećao na više od 16 minuta te bez ikakve drame postao prvi Amerikanac koji je slavio na reliju Dakar. Nakon 18 uzastopnih pobjeda, KTM-u je ove godine pripala tek najniža stepenica pobjedničkog postolja i to zaslugom dvostrukog pobjednika Tobyja Pricea kojem Brabec jednostavno nije pružio priliku da se u drugom tjednu relija probije u vodstvo, kao što je to učinio prošle godine.

Brabec je Hondi donio 6. slavlje na reliju Dakar, s time da se onih prethodnih 5 zbilo još 1980-ih. Nakon 23 godine pauze, Honda se na reli Dakar vratila 2013. godine, no brojni tehničkih problemi, padovi i greške vozača kumovali su tome da u prethodnih 7 pokušaja ne samo da nisu došli do pobjede, nego su samo dva puta vidjeli pobjedničko postolje. Prije nekoliko dana tragično preminuli Paulo Gonçalves je bio drugi 2015. godine, a Kevin Benavides je isti uspjeh ponovio 2018. Prošle godine je Brabec vodio u drugoj polovici relija, ali je morao odustati zbog tehničkog kvara, nakon čega je Honda sve nade stavila na pleća Benavidesa, koji je ubrzo dobio sporna tri sata kazne jer je organizator tvrdio da je na motociklu imao skrivene dodatne upute za navigaciju.

Zato je ove godine za Hondu sve prošlo glatko i bez kontroverzi. Uz pobjednika Brabeca, vrlo dobar je bio i Čileanac Cornejo Florimo, koji je završio kao četvrti, a da Barreda nije zaradio 15 minuta kazne, Honda bi imala trojicu u prvih šest. Husqvarna uz drugoplasiranog Quintanillu ima i Amerikance Howesa i Shorta na 9. i 10. mjestu, dok je čast Yamahe, nakon ranih padova Van Beverena i De Soultraita, obranio Caimi na 8. mjestu. Iako je pozvan u posljednji tren, kao zamjena za ozlijeđenog brata, Adrien Metge se sa tvorničkim Shercom umalo probio u Top 10, dok je Laia Sanz s KTM-om u bojama GasGasa ove godine završila kao 18. u ukupnom poretku.

 

Dakar Rally 2020 – ukupni poredak:


1. R. Brabec – Honda - 40h:02min.36sek
2. P. Quintanilla – Husqvarna - +16.26
3. T. Price – KTM - + 24.06
4. J.I. Cornej Florimo – Honda - +31.43
5. M. Walkner – KTM - +35.00
6. L. Benavides – KTM - + 37.34
7. J. Barreda Bord – Honda - +50.57
8. F. Caimi – Yamaha - + 1:42.35
9. S. Howes – Husqvarna - + 2:04.01
10. A. Short – Husqvarna – +2:10.40

Dak20 Brabec2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

Moto Puls Katalog 2020 od subote na kioscima!

Katalog2020 800x600

Na kioske stiže najdeblji Moto Puls Katalog u posljednjih podosta godina, s rekordnim brojem obrađenih motocikala i obiljem moto opreme.

Fino udebljan na tuste 292 strane, Moto Puls Katalog 2020. donosi rekordan broj od čak 929 modela motocikala, s novim fotografijama, tekstovima i cijenama, te detaljnim tehničkim podacima, pri čemu je poseban naglasak stavljen na novitete; njih 220 za 2020. Pribrojimo li tome i skutere, obrađeno je više od 1.100 vozila na dva kotača (plus njih tridesetak s tri i četiri gume).

No, glavna razlika u odnosu na prethodni Katalog odnosi se na to da je skoro za polovicu povećan broj stranica vezanih uz opremu za motocikl i vozača. Tu spadaju i kacige, koje nisu samo brojnije, nego su i njihove fotografije sad veće, kako bi se zornije upoznali s ponudom čak 14 marki. Osim toga, i više je nego udvostručen broj marki obuće i odjeće, odnosno motociklističkih jakni, hlača, kombinezona, rukavica, štitnika i čizama, a tu je i troznamenkasti broj guma za različite vrste motocikala.

Jasno, obuhvaćeni su i koferi, ruksaci i ulja, a sve to je otisnuto i na još kvalitetnijem papiru tako da je definitivno riječ o najdebljem i najsadržajnijem Moto Puls Katalogu u posljednjih podosta godina. Uživajte u listanju i čitanju!

 

Moto MPK 2020

 

Kacige MPK 2020

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

Dakar 2020: I tvornički vozači moraju biti mehaničari

Benavides 2

Iako imaju hrpu mehaničara, i tvornički vozači moraju ponekad uprljati ruke. Jer uvijek se može dogoditi kvar usred pustinje, a tu su i maratonske etape između kojih se mehaničari ne smiju ni približiti motociklu

Za pobjedu na reliju Dakar, moraš imati sve. Sama brzina nije dovoljna; tehnika vožnja mora ići ruku pod ruku s dobrom navigacijom i naprednim vještinama mehaničara. Ali kako popraviti komplicirano vozilo koje se sastoji od tisuća dijelova?

Vozači tvorničkih momčadi se čvrsto oslanjaju na podršku svojih ekipa, ali i dalje moraju znati osnove jer tijekom maratonskih brzinaca pomoć ekipa nije dozvoljena.

"Mala kutija za alat montirana na okvir sadrži sav potreban alat za rastavljanje motocikla," objašnjava Hide Hanawa, glavni mehaničar Monster Energy Honda momčadi. "Motocikl je sastavljen od 2.500 dijelova učvršćenih vijcima - koji broje više od polovice komponenti - tako da je većina alata tu kako bi mogli maknuti vijke i matice.

2020Dakar HRC Tools

Rezervni dijelovi i alat:

1. Kablovi za paljenje
2. Nož
3. Okasti ključ
4. Dijelovi lanca
5. Alat za skidanje lanca
6. Ručice kočnice i spojke
7. Gedora
8. Nastavci za gedoru
9. Ključevi
10. T-ručka i produžetak
11. Odvijač
12. X-ključ

 

"Otkad se Honda 2013. ponovno pridružila Dakar Rallyju s tvorničkom momčadi, CRF450 Rally se pojednostavljuje iz godine u godinu. U isto vrijeme, motocikl je pouzdaniji, tako da vozači uglavnom ne moraju intervenirati, osim ako ne nastupi neki hitan slučaj. Na kraju maratonske etape, kad je pomoć mehaničara zabranjena, vozači vjerojatno neće morati dirati alat, ali moraju zategnuti žbice na naplatcima, provijeriti ulje u motoru i stanje guma. Mogu si i podesiti ovjes, ukoliko postoji potreba za time."

Kraj današnjeg visokog stupnja razvoja elektronike, najveći je izazov dijagnoza električnih kvarova. U tome slučaju, ECU daje poseban kod kojega vozač može dojaviti momčadi. Problem ne može biti otklonjen daljinski, ali s tim kodom momčad može napraviti dijagnozu i predložiti popravak.

Budući da popravak vozila na otvorenom predstavlja specifičan izazov, Honda prije svakog relija organizira radionice na kojima vozači osvježe znanja o glavnim procedurama i postupcima popravaka, ali i o načinima za detektiranje problema.

Brabec

Među svim vozačima Honde, Ricky Brabec možda ima najsnažniju mehaničku pozadinu. Taj know-how je dio američke kulture. U SAD-u djeca često počnu voziti sa svojim roditeljima, koji onda glume i mehaničare te tako svojoj djeci prenose iskustvo i znanje. Na taj način je i Brabec započeo, a to iskustvo mu se i danas isplati.

Razmatrajući goli broj dijelova motocikla, zanimalo nas je koliko je potrebno da se cijeli motocikl rastavi? "Oko sat vremena," govori Hanawa. "Ja ga mogu rastaviti unutar 45 minuta. A za izmjenu kotača mi trebaju dvije minute!"

Situacija je bitno složenija kad su u pitanju vozila iz SSV kategorije. Tako je Can-Am iz momčadi Monster Energy opremljen s dvije kutije rezervnih dijelova i alata. Prva, koja se nalazi na bočnoj strani buggyja, je za veće intervencije. Druga, koja se nalazi ispod sjedala suvozača, sadrži alate kojima se može zamijeniti CVT remen te pneumatski pištolj za zamjenu kotača u slučaju puknuća gume, što je prilično vjerojatno na stjenovitom terenu. Izmjena gume traje 2-3 minute.

2020Dakar CanAm Tools

Uz dolje spomenute alate, na buggyju su i rezervna vilica i akumulator, kao i boca sa stlačenim zrakom za pneumatski pištolj, te rezervna guma.

1. Nastavak za (de)montažu osovine
2. Alat za izmjenu kotača
3. Ključ
4. Kliješta
5. Šipka
6.Čekić
7. Ključevi
8. Šesterokutni nastavci

"Casey Currie ima dobar osjećaj za mehaničke probleme," govori glavni mehaničar Curriea, Pedro Caixa. "Njegov suvozač, Sean Berriman, ima jako dobro znanje i vještine mehaničara. Za svaki slučaj, pripremio sam im detaljan priručnik sa slikama i uputama za izmjenu CVT remena, osovine upravljača, vilica i amortizera. Također, imaju tablicu s normalnim i alarmantnim vrijednostima temperature rashladne tekućine, remena, pritiska goriva i napona akumulatora."

 M126018

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

Panigale V4R Superleggera: 152 kg, 234 KS, 789.990 kuna!

v4RSuperleggera pre

Trebao bi biti predstavljen tek za koji mjesec, no već su procurili tehnički podaci i fotografija o novom Panigaleu V4R Superleggera.

Znamo već neko vrijeme da dolazi. Štoviše, već nekoliko mjeseci znamo da će kod Ducatijevog uvoznika za Hrvatsku cijena biti 789.900 kn za neki od 500 proizvedenih primjeraka. Znali smo i da će biti sve puno karbona, ali kompletne tehničke podatke za Panigale V4 Superleggera smo očekivali tek za koji mjesec.

A onda je u dva dana skoro sve procurilo u javnosti. Prvo je objavljena fotografija s tehničkim podacima za tržište SAD-a, a onda i fotografija samog motocikla. Evidentno je riječ o amaterskim snimkama, i zbog toga sve to treba uzeti i s malo rezerve, to više što u tehničkim podacima piše da će karbonske oplate biti u bojama izvedenim iz prošlogodišnjeg Ducatijevog MotoGP motocikla, što na fotografiji baš i nije nešto posebno izraženo. No, dosad su se takvi materijali, koji bi procurili sa skrivenih pretpremijera za odabrane, uglavnom pokazali vjerodostojnim.

Dakle, ako je vjerovati viđenom, V4R Superleggera bi trebao imati olakšani agregat kojem je za ovu prigodu snaga podignuta s 221 na 224 KS. A u paketu će doći i Akrapovič sustav čijom montažom se dobije 234 KS pri 15.500 o/min.

Okvir će biti od karbona, a isto bi trebalo vrijediti i za stražnju vilicu, naplatke i, dakako, oplate u bojama prošlogodišnjeg MotoGP motocikla. Dodajte tome vijke od titana i slične drangulije, i u konačnici bi Panigale V4 R Superleggera trebao brojati samo 152 kg, bez tekućina. A to je čak 20 kg uštede u odnosu na ionako lagani Panigale V4R.

No, na nosu će ipak biti više kilograma. Naime, Superleggera će imati krilca kao na Ducatijevom MotoGP motociklu GP16, dakle na modelu iz 2016. godine, kad su ti spojleri bili veći i učinkovitiji nego ikad jer ih još nisu podrezala pravila. Tako smo doznali da bi pri 270 km/h (što je još uvijek debelo ispod maksimalne brzine) ta krilca trebala generirati „downforce“ od 50 kg.

I mogli bi tu nabrajati još štošta, no ako je to što je procurilo točno, onda je točan i podatak da će Ducati početi s javnosti „komunicirati“ o ovom modelu još tijekom siječnja. Dakle, samo što nisu, iako sad više i nemaju bogznašto za razotkriti.

 v4RSuperleggera pre2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

  • Objavljeno u NOVOSTI
Pretplati se na ovaj RSS feed