Novosti

Tomislav Bešenić

Tomislav Bešenić

SBK: Rea nije pobijedio!

 AP19846 UC295723 High

Nije bio čak ni drugi! Ali je svaki put stajao na podiju, uz dvostrukog pobjednika Rinaldija te Razgatlioglua, koji je nedjeljnom pobjedom skočio na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Već odavno nije vijest kad Rea pobijedi s Kawasakijem, nego je vijest samo kada mu to nekako ne uspije tijekom cijelog vikenda, kao što je to sad bio slučaj u Misanu. Na dosadašnje dvije runde vožene u Aragonu i Estorilu, Rea bi pobijedio u subotu, te na onaj nedjeljnoj sprint utrci, dok bi Redding s Ducatijem slavio u onoj glavnoj nedjeljnoj utrci. U zavojitom Misanu ta se tradicija nije nastavila.

Tako je Reddingov timski kolega Rinaldi preuzeo ulogu Reae, u smislu da je pobijedio i u subotu i na nedjeljnoj sprint utrci, da bi u glavnoj nedjeljnoj utrci završio kao drugi. Tom prigodom je pobjeda pripala Razgatliougluu, koji je za upravljačem Yamahe u Misanu skupio dva druga mjesta i jednu pobjedu, a time ne samo da je u ukupnom poretku potisnuo Reddinga na treće mjesto, nego se Rei približio na prijetećih 20 bodova.

AP33369 UC295733 High

Rea je u prvoj utrci slijedio Rinaldija na Ducatiju, ali je u pokušaju da prati njegov tempo „prekuhao“ prednju gumu na svom Ninji ZX-10R te se morao doista čudesno spašavati od pada. Iako mu je tu i uspjelo, baš onako u Marquezovom stilu, Rea je pritom nakratko izletio sa staze i tu izgubio dosta vremena, te završio kao treći, s 5 sekundi zaostatka za Rinaldom, s time da je između njih dvojice bio još i Razgatliouglu. Rea je i na preostale dvije utrke bio treći, baš kao što je i Redding na sve tri utrke bio četvrti.

SBK
(trenutni poredak)
1. J. Rea – Kawasaki – 149
2. T. Razgatlioglu – Yamaha – 129
3. S. Redding – Ducati – 104
4. A. Lowes – Kawasaki – 88
5. M. R. Rinaldi – Ducati - 82

Vrijedi spomenuti da je bivša svjetska prvakinja Ana Carrasco, nakon teške ozlijede kralježnice zadobivene u Portimao prošle godine, s Kawasakijem odnijela pobjedu u drugoj utrci klase Supersport 300, dok je u obje Supersport 600 utrke slavio Dominique Aegerter s Yamahom, koji je time preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.

hi 03 Misano WorldSBK 2021 Sunday Lowes JM 26963 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

Trash&Burn #13 u Svetom Martinu

FB IMG 1621451226633

18. i 19. lipnja se održava tradicionalni međimurski susret američkih automobila (i motocikala) te rock(abilly) festival.

Baš kao i prošle godine, ovaj hvalevrijedan susret se ne održava na nekadašnjoj lokaciji, nego u samim toplicama Sveti Martin. Jasno, epidemiološke mjere su otežale posao organizatorima i postavile limite, pa će tako unutar auto kampa Lapaž biti mjesta samo za pedeset američkih automobila, i to onih proizvedenih do 1970. godine, dok je za sve ostale američke automobile i motocikle rezerviran prostor na vanjskom parkiralištu. I broj posjetitelja je ograničen na njih 500, a ulaznice potražite na https://bit.ly/3ie1lD9

Kao i uvijek Trash&Burn je popraćen rockabilly i rock koncertima, a više informacija doznajte na donjem letku.

TrashBurn2021

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

  • Objavljeno u NOVOSTI

Speedway GP kvalifikacije u Međimurju

IMG 9666 copy

Iduće subote, 19. lipnja, na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu će se održati Speedway Grand Prix kvalifikacije za vozače koje žele ući u svjetsko Speedway prvenstvo.

U nastavku vam prenosimo priopćenje:

Speedway se vraća u Međimurje i to u subotu 19. lipnja u 19:00 sati, utrkom svjetskog prvenstva, točnije Speedway Grand Prix kvalifikacijama! Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i nabrijanih ljetnih večeri, stoga smo se potrudili da se niz od sedamnaest godina tradicije speedwaya ne prekine!

Utrka je originalno trebala biti održana 29. svibnja, ali je dobila novi datum par tjedana kasnije, na sam početak ljeta, kada ćemo u večernjim satima uživati u vožnjama vozača iz 12 država. Zasad čekamo imena vozača koji će nastupiti, a poznat nam je Slovenac Matej Žagar koji je dva puta zaredom odnio pobjedu u Grand Prix Challengu upravo na ovoj stazi.

Kratak video s atmosferom i detaljima iz prošlogodišnje utrke pogledajte OVDJE.

IMG 9867 copy

 

Foto: Dario Horvat

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

Novitet: Ducati Diavel 1260 S „Black and Steel“

MY22 Ducati Diavel 1260 S 5 UC294024 High

Moćni Diavel 1260 S predstavljen je u još jednoj posebnoj izvedbi, s naglaskom na žutu boju i asimetrične grafike.

Krajem prošle godine predstavljena je posebna verzija Lamborghini, a od srpnja će ponuda moćnog i atraktivnog cruisera Diavel 1260 S biti proširena i „Black & Steel“ edicijom. U Ducatiju će reći da ovu inačicu karakteriziraju „asimetrične i rafinirane grafike koje kombiniraju sjajno sivu i mat crnu kao glavne boje, čemu su dodani sportski detalji žute“. No, nama se čini da je baš ta upečatljiva žuta u prvom planu, s okvirom i repom motocikla u toj jarkoj boji.

Tehnika motocikla nije mijenjana, što znači da i „Black & Steel“ verzija ima 162 KS raspoređene na 247 kg. Bez obzira koju verziju ili boju izabrali, atraktivni Diavel 1260 i dalje važi za najbrži i najzabavniji cruiser. Najavljena cijena je 199.990 kn, uz napomenu da isporuke kreću od prosinca.

MY22 Ducati Diavel 1260 S 8 UC294027 High

 

MY22 Ducati Diavel 1260 S 01 4 UC293430 High

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

Pretplati se na ovaj RSS feed