Motosport

Uvjerljiv Lorenzo, umoran Stoner

MotoGP-MisanoXX

Uživajući u vodstvu od prvog do zadnjeg kruga utrke u Misanu, Lorenzo je malo smanjio bodovni zaostatak za Stonerom, koji je iscrpljen završio kao treći

To što je vodio od prvog do zadnjeg kruga i na kraju pobijedio s više od 7 sekundi razmaka u odnosu na Pedrosu, govori nam da je Lorenzo imao sjajan dan u Misanu. Doduše, u prvom se dijelu utrke činilo kako je samo pitanje trenutka kada će ga Stoner obići, no Australac je u drugom dijelu utrke podlegao naletu umora, te je postupno gubio Lorenza iz vidokruga, da bi ga ubrzo s lakoćom prešao i Pedrosa, ne mareći što time svom timskom kolegi „krade“ važne bodove u borbi za naslov prvaka.

Srećom po Stonera, iza njegovih su leđa Dovizioso, Simoncelli i Spies bili zaokupljeni međusobnom borbom, tako da je bez većih problema uspio završiti kao treći. Što se tiče spomenutog trojca, oni su se međusobno napadali sve do posljednjeg metra, pri čemu je slučaj htio da ciljem prvo prođe Simoncelli ispred Doviziosa i Spiesa, iako je lako moglo završiti i nekako drugačije. Rossi je osvojio bodove za 7. mjesto i ponovo je iz danog rasporeda snaga izvukao najviše što je mogao, donekle zadovoljan time što je u prvom dijelu utrke sa svojim Ducatijem uspijevao grčevito držati kontakt s vodećom grupom.

Bautista ponovo solidan, osmi, ovaj put na „kromiranom“ Suzukiju, dok je Barbera uspio odoljeti napadima Crutchlowa i odnijeti pobjedu u dvoboju za 9. mjesto. Aoyama je završio kao 11., sa sekundom prednosti u odnosu na Abrahama, dok je Edwards u drugom dijelu ruke imao velikih problema s bolovima u rukama, zbog čega je iz sredine poretka pao skroz na 13. mjesto. De Puniet je ponovo razočarao i završio kao 14., dok je posljednje, u ovom slučaju 15. mjesto, već po tradiciji pripalo Eliasu. Hayden je tvornički Ducati parkirao u pijesku, dok je Capirossi svoj posljednji nastup pred talijanskom publikom završio odustajanjem zbog tehničkog kvara.

TRENUTNI POREDAK:

1. Stoner Honda 259
2. Lorenzo Yamaha 224
3. Dovizioso Honda 185
4. Pedrosa Honda 150
5. Spies Yamaha 135


fbmp ytmp imp