Motosport

UEM promijenila zone

UEM-zoneXX

UEM ispunila želje Austrije, Finske i Slovenije za promjene članstva u motokros zonama. Naši susjedi Slovenci uspjeli su u želji da „pobjegnu“ iz svog tradicionalnog okruženja, barem djelomično, u motokrosu.

UEM – Europska motociklistika unija, naime, uvažila je zahtjeve nekih članica za projenama u članstvu pretpostavljenih zona, koje će od 2012. godine biti novost, zasad u Prvenstvu Europe za mlađe kategorije vozača; EMX 85 i EMX 65.

Promjene su zatražile Austrija, Finska i Slovenija, temeljeći to graničnim i kulturalnim razlozima.

Odluku o tom donijeli su na svom sastanku predsjednik promotora Youthstreama Talijan Giuseppe Luongo, dopredsjednik UEM Nijemac Wolfgang Glas i predsjednik Komisije UEM za motokros, Škot Eddie Herd.
Finci su premješteni iz Sjevero-istočne u Sjevero-zapadnu zonu, a Austrijanci i Slovenci iz Jugo-istočne u Jugo-zapadnu zonu.

Evo kako su popunjene zone, nakon tih promjena:

ZONA A (Sjevero-zapadna): Belgija, Danska, Njemačka, Velika Britanija, Island, Irska, Luxembourg, Nizozemska, Norveška, Švedska i Finska.
ZONA B (Sjevero-istočna): Bjelorusija, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Rusija, Slovačka i Ukrajina.
ZONA C (Jugo-istočna): Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Makedonija, Grčka, Mađarska, Izrael, Kazahstan, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija i Turska.
ZONA D (Jugo-zapadna): Andorra, Austrija, Francuska, Italija, Lichtenstein, Malta, Monaco, Portugal, San Marino, Slovenija, Španjolska i Švicarska.

fbmp ytmp imp