Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/Rally-Maroco/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/Rally-Maroco/Gallery

Motosport

Generalna proba za Dakar

Rally-MarocoXX

U pustošima Maroka odigrala se posljednja provjera pred nadolazeći rally Dakar. Nije vijest što je pobijedio Rodrigues na Yamahi, nego što nije pobijedio Coma

OiLibya Maroc Rallye nije samo jedan od brojnih pustinjskih relija na sjeveru Afrike, on je i posljednji pravi test prije nego se motocikli ukrcaju na brod za Južnu Ameriku, pa tako u Maroku odmjerava snage i većina najboljih vozača. Doduše, Despres se nije pojavio, no zato je boje KTM-a branio ove godine nepobjedivi Coma, dok je prvo ime Yamahe bio Rodrigues, koji je nedavno postao i svjetski prvak u toj disciplini.

Svejedno, nakon 3 od 6 dana jurnjave po pustinju, najbolje je stajala momčad Husqvarne. Naime, Coma je već na 1. etapi imao ozbiljnih tehničkih problema, zbog čega je izgubio dosta vremena i zaradio 4 sata kazne, dok se Rodrigues izgubio tijekom 2. etape. Tako se na vrhu poretka našao iznimno brz i neiskusan Barreda, dok je drugo mjesto držao Goncalves, njegov timski kolega iz momčadi Speedbrain Husqvarna.

Ipak, na startu 4. etape, Barreda je probušio pomoćni spremnik za gorivo, a i Goncalves je ozbiljno pao u poretku, tako da je na kraju svega pobijedio Rodrigues na Yamahi s malom prednošću ispred Przygonskog na KTM-u. Pobjedom na zadnjoj etapi na podij se tijesno progurao i norveški veteran Ullevalseter, dok je Verhoeven u jednom od svojih prvih nastupa za Sherco završio kao 4. Nakon spomenutih problema na prvoj etapi, Coma je ostatak ovog relija iskoristio za dobar trening i na kraju je završio kao 10. Iduće okupljanje je u Argentini, gdje će odmah nakon stupanja u 2012. započeti rally Dakar.

KONAČNI POREDAK:

1. Rodrigues Yamaha 17h:58.37
2. Przygonski KTM +6.25
3. Ullevalseter KTM +25.16
4. Verhoeven Sherco +27.19
5. Knuiman KTM +1h:49.21

{gallery}NOVOSTI/N123/Rally-Maroco/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp