Motosport

Počelo SuperEnduro prvenstvo

SuperEnduroXX

Dvoranski enduro je promijenio ime, ali ne i glavnu zvijezdu. Blazusiak je u Genovi vozio toliko dominanto da njegov KTM 350 drugi nisu ni vidjeli.

U talijanskom lučkom gradu Genova započela je nova sezona dvoranskog endura, jedne od najmlađih disciplina motosporta, koja je preko ljeta promijenila ima i od sada se zove SuperEnduro. Prva utrka svjetskog prvenstva donijela je očekivanog pobjednika u liku i dijelu Taddyja Blasuziaka, koji je svima ostalima bio neuhvatljiv.

Bio je najbrži na kvalifikacijama, a onda je na svakoj od tri finalne utrke imao idealan start i odmah stvorio prednost koju je do kraja samo povećavao. Zato su bile puno zanimljivije borbe za drugo mjesto, u kojima je sudjelovalo nekoliko vozača, među kojima je bio i britanska zvijezda u usponu zgodnog imena Johhny Walker.

Trofej za drugo mjesto je na kraju prigrlio Šveđanin Ljunggren na Husabergu, dok je kao ukupno treći završio Gristobal Guerero na dvotaktnom KTM-u EXC 250. Ako je suditi po prvoj utrci, onda SuperEnduro sezona i neće biti pretjerano neizvjesna, a novu priliku za dokazivanje svoje dominacije Blazusiak će imati 10. prosinca pred domaćom publikom u poljskom gradu Lodzu.

1. Taddy Blazusiak KTM
2. Joakim Ljunggren Husaberg
3. Gristobal Guerero KTM
4. Xavi Gallindo Husaberg
5. Johhny Walker KTM


fbmp ytmp imp