Motosport

SBK Phillip Island, Australija - rezultati

SBK-AustralijaXX

Utrkama na Phillip Islandu počelo je novo svjetsko SBK prvenstvo. Na vrućem australskom asfaltu Max Biaggi i Carlos Checa pokazali su dominantnu formu i već sada najavili da će ove godine upravo njih dvojica voditi glavnu riječ u prvenstvu.

No iako su obojica bili mnogo brži od konkurencije, i Biaggi i Checa ovogodišnju kampanju započeli su pogreškama. Deblji kraj izvukao je Checa koji je prvu utrku završio spektakularnim katapultom i tako omogućio Biaggiju lak put do prve ovogodišnje pobjede. U drugoj je pak utrci Biaggi izletio na prvom zavoju i time vratio uslugu prošlogodišnjem prvaku.

Za razliku od Chece, Biaggi je uspio ostati na motociklu i sa 24 mjesta na kraju prvoga kruga do kraja utrke prestigao je sve suparnike osim Chece, koji je lako došao do pobjede. No dok Biaggi i Checa bili u klasi za sebe, najviše uzbuđenja gledatelji su mogli naći u borbama niže u poretku. Tako je u prvoj utrci vrlo dobrom vožnjom Marco Melandri došao do drugog mjesta u svojoj prvoj utrci za BMW, dok je treći bio Sylvain Guintoli. U drugoj se pak utrci iza Chece i Biaggija Tom Sykes na Kawasakiju probio do drugog mjesta prestigavši Hondinog Johnnyja Reu na samoj ciljnoj crti.

U Supersportu je pobjedu odnio Kenan Sofuoglu, koji se nakon jednogodišnjeg izleta u Moto 2 vratio klasi koja mu je donijela najviše uspjeha u karijeri. No ove godine pobjedu nije odnio za upravljačem Ten Kate Honde, već na Kawasakiju tima DetltaFin Lorenzini. Drugo mjesto osvojio je Fabien Foret, također na Kawasakiju, dok je treći bio Broc Parkes na Hondi.

Sljedeća utrka vozi se u Imoli 1. travnja.

Rezultati:

Superbike - 1.utrka
Superbike - 2. utrka
Supersport

Bodovni poredak – Superbike

1. Biaggi Aprilia 45
2. Melandri BMW 30
3. Sykes Kawasaki 29
4. Checa Ducati 25
5. Rea Honda 22
6. Guintoli Ducati 16
7. Smrz Ducati 16
8. Haslam BMW 15
9. Aoyama Honda 15
10. Berger Ducati 12

Bodovni poredak – Supersport

1. Sofuoglu Kawasaki 25
2. Foret Kawasaki 20
3. Parkes Honda 16
4. Cluzel Honda 13
5. Lowes Honda 11
6. Morais Kawasaki 10
7. Quarmby Honda 9
8. Baldolini Triumph 8
9. Iannuzzo Triumph 7
10. Pesek Honda 6


fbmp ytmp imp