Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/Despres/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/Despres/Gallery

Motosport

Rally Dakar: Despres potpisao za Yamahu


slikaXX

Nakon što je još zimus raskinuo s KTM-om, Cyril Despres je tek sada objavio zaruke s Yamahom

Kad je Cyril Despres ubrzo nakon ovogodišnje pobjede na reliju Dakar objavio kako prekida dugogodišnju i uspješnu suradnju s KTM-om, pretpostavilo se kako je razlog toj iznenađujućoj odluci prelazak u redove Honde, koja je nedavno obnovila svoj Dakar program. Vjerojatno i jest pregovarao s Hondom, no isto tako nije nikakvo čudo što je francuski vozač u konačnici ipak potpisao za Yamahu, čija je reli momčad zapravo pod kapom Yamaha Motor France.

Iako mu je Marc Coma, kao trostruki pobjednik i vječiti suparnik, blizak u svakom pogledu, Despres je ipak najveća zvijezda ove vrste motosporta, a s 5 pobjeda na reliju Dakar i najuspješniji još od vremena Stephanea Peterhansela, koji je 90-ih godina nanizao 6 naslova i to baš za upravljačem Yamahe. Despres tvrdi da je konačnu odluku donio tek nedavno i da stoga slijedi ubrzani program upoznavanja s Yamahinim rally motociklom (baziranom na motokros modelu YZ450F) u kojem je već prepoznao pobjednički potencijal. Odmah će s Yamahinim enduro motociklom nastupiti na reliju Sardinija, dok će prave pripreme za Dakar započeti s relijima Sertoes u Brazilu i Desafio Inca u Peruu.

Dakle, KTM-u ostaje Coma, Yamaha je pridobila Despresa, dok je Honda zasad „najtanja“ jer ostaje na Rodriguesu kao prvom vozaču. No, s obzirom da je Husqvarna odnedavno u vlasništvu KTM-a, teško je predvidjeti kako će se razvijati situacija s još uvijek aktivnom momčadi Speedbrain, tako da nije isključeno da Honda, recimo, u svoje redove namami talentiranog Joana Barredu Borta, što bi dodatno začinilo situaciju. Ipak, već je i ovako jasno da po prvi put nakon duže od čitavog desetljeća KTM ne odlazi na Dakar kao apsolutni favorit za pobjedu.

{gallery}NOVOSTI/N135/Despres/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp