Motosport

SA Dakar 2012: 2. etapa

Dakar-etapa2XX

Na vrlo brzoj drugoj etapi Coma nije samo odnio pobjedu i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, nego je otvorio i solidnu prednost

Drugog je dana pred natjecateljima bilo skoro 800 km od čega je 295 km otpalo na brzinski ispit. Prvi dio brzinca se vozio po makadamskim cestama s brzinama od 160 km/h, a iako je takva konfiguracija terena trebala odgovarati Lopezu i njegovoj dvocilindričnoj Apriliji, najbrži je bio Despres na KTM-u, koji se morao probijati prema naprijed nakon što je jučer završio kao tek 13.

Ipak, u završnih je 50 km, koji su uključivali borbu s dinama i tražili preciznu navigaciju, najbolje potegnuo Coma (KTM) osvojivši uvjerljivu etapnu pobjedu i preuzevši vodstvo u ukupnom poretku, koje još uvijek nije zabrinjavajuće za njegove glavne konkurente, ali bi moglo biti indikativno.

Pozitivno iznenađenje je španjolski vozač Barreda, koji jest neiskusan, ali se osvajanjem trećeg mjesta na drugoj etapi, nametnuo kao prvo ime Husqvarne. Quinn Cody, prvi vozač Honde, nije bio imao previše sreće te je na ime problema s dovodom goriva izgubio 20 minuta, dok je trenutno najbrži vozač Yamahe iskusni Casteu, kojeg je još prvog dana ugrizao neki kukac zbog čega mu je skoro zatvoreno desno oko.

U konkurenciji četverocikala, prvo je ime Urugvajac La Fuente. On je prošlogodišnje natjecanje završio kao uvjerljivo posljednji, da bi sada bio nepobjediv na prve dvije etape.

Ukupni poredak nakon 2. etape

1. Coma KTM 3h:40min:12 sek
2. Lopez Aprilia +2:30
3. Despres KTM +2:52
4. Przygonski KTM +4:52
5. Barreda Husqvarna +8:16

fbmp ytmp imp