Motosport

Izmjene u kalendaru MX3 & WMX

MX3-kalendarXX

FIM i promotor Youthstream obznanili su neke izmjene u kalendaru MX3 prvenstva svijeta, zajedno na većini priredbi s WMX SP u motokrosu.

Otpale su utrke u Italiji (Faenza), Finskoj i Brazilu, dodana u Aguedi u Portgualu (ali još čeka konačnu potvrdu), te još treba biti određen domaćin natjecanja 20. svibnja.

Nama je najzanimljivije što su – kao što je bilo tradicionalno – povezane priredbe na Mladini u Hrvatskoj (3. lipnja) i u Orehovoj vasi, u Sloveniji (10. lipnja). Time je olakšano vozačima, koji mogu povezati natjecanja i smanjiti troškove dalekih putovanja, ali i povećan je interes ljubitelja motokrosa u obje zemlje.

Evo novog rasporeda natjecanja:

- 9. travnja (Uskrsni ponedjeljak) – Valkenswaard (Nizozemska) + WMX (gdje će biti još i premijera ovogodišnje sezone MX1 i MX2 SP)
- 15. travnja – Castelnau de Levis (Francuska) + WMX
- 3. svibnja – Troyan (Bugarska)
- 20. svibnja – bit će određeno naknadno
- 3. lipnja – MLADINA (HRVATSKA) + WMX
- 10. lipnja – Orehova vas (Slovenija) + WMX
- 1. srpnja – Šenkvice (Slovačka) + WMX
- 19. kolovoza – Matterley Basin, Winchester (Engleska) + WMX (te gotovo cijeli tjedan festival motokrosa, jer će tamo biti i MX1 & MX2 natjecanja, kao i sve priredbe prvenstva Europe pod okriljem promotora Youthstreama)
- 9. rujna – Agueda (Portugal) – čeka se još konačna potvrda
- 23. rujna – Teutschenthal (Njemačka) + WMX

Kao što je poznato, završni spektakl sezone – svjetski Kup nacija – Monster Energy Motocross of Nations 2012, bit će održan 30. rujna, na jednoj od najtežih svjetskih pješćanih staza u Lommelu, u Belgiji.

fbmp ytmp imp