Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/JerezTest/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/JerezTest/Gallery

Motosport

Crutchlow, Rossi i Lorenzo najbrži u Jerezu

slikaXX

Posljednja testiranja uoči nove sezone prošla su u znaku Yamahinog trojca razdvojenog s 3 stotinke

Sve je upućivalo na to da će Rossi nakon dugo vremena otići kući kao pobjednik, pa makar se radilo samo o testiranjima. Nakon što su prvi i dobar dio drugog dana testiranja u Jerezu protekli u znaku kiše, Rossi je u poslijepodnevnim satima na suhoj, ali još uvijek kliskoj stazi uspio odvoziti najbrži krug.

Treći i završni dan testiranja ponovo je obilježila kiša, no poslijepodne se staza dovoljno osušila da Crutchlow na privatnoj Tech 3 Yamahi nadmaši Rossijevo najbrže vrijeme za mizernih 14 tisućinki sekunde. Lorenzo je istovremeno bio 29 tisućinki sekunde iza Crutchlowa, što znači da su vozači Yamahe okupirali sam vrh, no istovremeno nisu daleko odmakli Pedrosi, koji je bio toliko zadovoljan svojom Hondom da se trećeg dana nije ni pojavio na testiranjima.

Peti najbrži bio je Stefan Bradl na LCR Hondi, dok je Pedrosin kolega Marquez odvezao 6. najbrže vrijeme što mu je najlošiji rezultat na svim rundama ovogodišnjeg testiranja. To što je Ducatijev trojac u sastavu Dovizioso, Iannone i Hayden popunio poredak do 9. mjesta možda ne zvuči impresivno, ali svakako veseli što su svoj zaostatak za vodećima smanjili na manje od sekunde.

Poredak prve desetorice zaključio je Bautista, koji je drugog dana testiranja pao s Gresini Honde i polomio prste i ozlijedio koljeno. Među CRT motociklima najbrži je bio de Puniet na ART Apriliji, koji je s ohrabrujućih manje od 1,5 sekundi zaostatka za Crutchlowom dogurao do 12. mjesta na popisu najbržih.

Na četiri ovogodišnje runde testiranja, Pedrosa i Lorenzo su po jednom bili najbrži u Maleziji, Marquez u Austinu, a Crutchlow u Jerezu. Dakle, Yamaha i Honda imaju omjer 2:2, no teško se oteti subjektivnom dojmu kako je Hondin motocikl ipak u nešto boljoj formi. Sada slijedi zatišje pred buru koje će potrajati do 7. travnja kada će se odvoziti noćna utrka u Kataru.


{gallery}NOVOSTI/N134/JerezTest/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp