Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Brammo/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Brammo/Gallery

Motosport

Mogu li amperi pobijediti oktane?

slikaXX
Natjecateljski Brammo Empulse RR će se utrkivati rame uz rame s japanskim benzinskim motociklima

Brammo se dosad nije nametnuo samo kao jedan od poznatijih proizvođača električnih motocikala, nego je s natjecateljskim modelima Enertia TTR, Empulse TTX i Empulse RR pisao prve stranice „zelene“ grane motosporta. Samopouzdanje im je u međuvremenu toliko poraslo da su odlučili iskoračiti iz okvira svoje klase te će 2013. u sklopu američkog AFM prvenstva izravno ukrstiti mačeve s klasičnim četverotaktnim natjecateljskim motociklima.

AFM prvenstvo je američka „druga liga“ i ograničeno je na područje Kalifornije, no svejedno će biti zanimljivo vidjeti može li se u takvom okruženju motocikl pokretan elektromotorom dostojno nositi s „oktanskom“ konkurencijom. Iskustva pokazuju da natjecateljski elektrocikli još uvijek ozbiljno kaskaju, no svake godine opako napreduju i možda nije daleko dan kada će, barem na kraće staze, zaprijetiti i iskušanim četverotaktnim projektilima.

Pritom ovogodišnje ambicije Bramma ne staju samo na tom eksperimentu, već se u ulozi aktualnog TTXGP prvaka momčad Icon Brammo želi dokazati i u novo ustanovljenom FIM eRoad Racing svjetskom kupu, koji je nastao spajanjem TTXGP prvenstva i FIM-ovog e-Power prvenstva.

U kalendar su uključene tri američke i tri europske utrke, a značaju cijele priče trebalo bi pridonijeti to što će dvije utrke biti popratna događanja na 8 sati Oscherslebena i 24 sata Le Mansa, dok će se utrke u Laguna Seci i Indianapolisu održati u sklopu MotoGP vikenda. U tom će svjetskom kupu boje Bramma u gotovo potpunoj tišini braniti iskusni Eric Bostrom te Steve Atlas, kao aktualni TTXGP prvak.

{gallery}NOVOSTI/N134/Brammo/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp