Motosport

Dakar 2013: 2. etapa

slikaXX

Despres se malo izgubio, a Barreda je etapnom pobjedom doveo Husqvarnu na čelo trenutnog poretka

Druga etapa relija Dakar, koja se vozila u okolici grada Pesca, donijela je natjecateljima 250 km jurnjave po pravoj pustinji. Kao pobjednik prve etape Lopez (KTM) je krenuo kao prvi i nije se baš najbolje snašao u navigaciji tako da je izgubio skoro 20 minuta, a tek je nešto bolje prošao dotad drugoplasirani Verhoeven (Yamaha). Njihovim je putem u jednom trenutku krenuo i Despres (KTM), no on je izgubio „samo“ 10 minuta i tako zadržao 5. mjesto u ukupnom poretku.

Junak dana svakako je bio Barreda, prvo ime Husqvarne, koji nije pokušavao zaobići velike dine te je držeći se zadane rute pobijedio ispred Pedrera iz tvorničke momčadi KTM-a, a dobar dan za Husqvarnu zaokružio je i Australac Fish s trećim najbržim vremenom.

Vozače Yamahe predvodi Casteu koji nakon dvije etape drži 4. mjesto, Duclos je sa Shercom 12., Čileanac Esquerre drži Hondu unutar prve desetorice, dok je njegov puno iskusniji timski kolega Rodrigues tek 15. Stanovnik (KTM) nastavlja s postupnim zagrijavanjem i s današnjim se 41. mjestom popeo do 42. mjesta u ukupnom poretku.

Trenutni poredak (nakon 2. etape):
1. Barreda – Husqvarna
2. Faria – KTM - +5 min:36 sek
3. Pedrero – KTM - +06:36
4. Casteu – Yamaha - +06:58
5. Despres – KTM - + 08:50

fbmp ytmp imp