Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N122/Le-Mans/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N122/Le-Mans/Gallery

Motosport

Kawasaki slavio na 24 sata Le Mansa

Le-MansXX

Dok je momčad SRC Kawasaki ponovila prošlogodišnju pobjedu na utrci 24 sata Le Mansa, Suzuki je osvajanjem 2. mjesta preskočio BMW i zasjeo na vrh ukupnog poretka

Ako netko pobijedi na utrci dugoj 24 sata ne može se reći da je to nezasluženo, no isto tako nije sporno da su momčadi SRC Kawasaki u prilog išli problemi koje su imali glavni konkurenti. Tako je, zbog ozljeda glavnih vozača, Suzukijev tim SERT nastupio s rezervnom podstavom, David Checa je već u 4. krugu razbio GMT 94 Yamahu, dok je momčad BMW Motorrad France 99 nakon prve četvrtine utrke, a u trenutku dok je vodila, upala u probleme s elektronikom i izgubila 14 krugova.

Nakon toga, vozači SERT-a ulaze u dvoboj s vozačima SRC Kawasakija i tko zna kako bi to završilo da u Suzukijevoj momčadi nisu procijenili kako je bolje imati vrapca u ruci nego goluba na glavi. Tako su se sigurnom vožnjom i držanjem drugog mjesta ponovo domogli vodstva u ukupnom poretku, preskočivši dotad vodeću momčad BMW-a, koja je nakon dodatnih tehničkih problema završila kao sedma.

Vozači YART Yamahe već su se odavno okanili snova o obrani naslova svjetskog prvaka, no ovaj su put bili solidni treći, dok su poredak prve petorice zaokružile momčadi Bolliger Kawasaki i Honda TT Legends.
24 sata Le Mansa bila je četvrta endurance utrka u ovogodišnjem kalendaru i do kraja sezone ostalo je odvoziti još samo 8 sati Dohe. Tom će prigodom pobjednička momčad osvojiti 30 bodova, a s obzirom na to da Suzukijeva momčad bježi BMW-u samo 9 bodova, za očekivati je napetu završnicu.

{gallery}NOVOSTI/N122/Le-Mans/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp