Motosport

Dakar 2013: 3. etapa

slikaXX
Despres još nije pobijedio na nijednoj etapi, nije bio čak ni blizu, ali je svejedno u vodstvu

Nakon što je pobijedio na prvoj etapi, pa se krenuvši prvi sa starta pogubio na drugoj etapi i završio kao tek 30., Lopez (KTM) je ponovo briljirao i slijedeći tragove drugih pobijedio i na trećoj etapi, s minutom prednosti nad Goncalvesom (Husqvarna). Nešto slično se dogodilo i Barredi (Husqvarna), koji je pobijedio na prethodnoj etapi i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, da bi na 3. etapi, kad je krenuo prvi, izgubio pola sata na navigaciju i potonuo na tek 18. mjesto u ukupnom poretku.

I Despres se malo izgubio prethodnog dana, ali je jedini na sve tri etape bio donekle konstantan te se s trećim najbržim vremenom s petog popeo na prvo mjesto u ukupnom poretku. Tu mu je pomoglo što je četvorka ispred njega, a prije svega Barreda, Faria i Pedrero izgubila previše vremena na navigaciju. S druge strane, Painu (Yamaha) i Ullevalseteru (KTM) je i 9. i 11. najbrže vrijeme bilo dovoljno da se probiju među prvu petoricu sa 6 minuta zaostatka, pri čemu desetoricu najbržih još uvijek dijeli lako dostižnih 10 minuta.

243 km dugi brzinski ispit ponovo je ponudio dovoljno pijeska, no izgleda nije pružio priliku da konačno zasja i Honda. Doduše, Čileanac Esquerre drži odlično 6. mjesto, no njihov prvi vozač Rodrigues je na tek 28. poziciji. Slovenski predstavnik Stanovnik polako diže tempo te se s 27. najbržim vremenom pomaknuo na 36. mjesto u ukupnom poretku.

Trenutni poredak (nakon 3 etape)
1. Despres – KTM
2. Lopez – KTM - +2min:51sek
3. Ullevalseter – KTM - + 4:59
4. Pain – Yamaha - +6:03
5. Casteu – Yamaha - + 6:08






fbmp ytmp imp