Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Repsol/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Repsol/Gallery

Motosport

Repsol Honda za 2013.

slika660x420

Uz odlazak Stonera i dolazak Marqueza, najvažnija novost za sljedeću sezonu su osvježene grafike

U motosportu vrijedi nepisano pravilo da brzo može biti samo ono što je lijepo. Ako je stvarno tako, onda će tvorničke Repsol Honde uštedjeti koju desetinku po krugu već samim time što ih za 2013. krase osvježene i bitno ljepše grafike. Stari i već umorni Repsolovi koloriti zamijenjeni su svjetlijim tonovima, bez crne podloge i sa imenom dugogodišnjeg sponzora nagnutim unatrag.

Iz Honde nas pokušavaju uvjeriti kako su to i najveće promjene na njihovom MotoGP motociklu. Priznaju da su postignuti blagi pomaci po pitanju snage, potrošnje i rasporeda težine, no u osnovi bi trebala biti riječ o motociklu kojeg je Dani Pedrosa dobio na utrci u Laguna Seci i s kojim je odvozio fantastičan drugi dio sezone.

Dakle, najveće razlike u odnosu na prošlu godinu su kadrovske prirode. Casey Stoner je prerano otišao u mirovinu, tako da će društvo Pedrosi praviti Marc Marquez, koji se, ne bez razloga, smatra najvećim talentom nove generacije trkača. Aktualni Moto2 prvak je već odvozio prve testne krugove s Hondom RC213V i bio je vrlo brz, navodno je problem samo u tome što prebrzo troši stražnju gumu.

U japanskoj momčadi koja ima španjolskog sponzora i španjolske vozače, našlo se mjesta i za napredovanje jednog Talijana. Livio Suppo je vodio Ducatijev MotoGP projekt do 2009. godine nakon čega prelazi u HRC, kao direktor odjela za komunikacije i marketing. Moglo bi se reći da je nazadovao i stoga su odmah počele špekulacije kako mu je zapravo glavna zadaća pripremiti teren za transfer Stonera u Hondu, što je misija koju je Suppo na kraju i uspješno izvršio. Sad kad je Stoner otišao, Suppo je proglašen vođom momčadi Repsol Honde i kao takav će u hijerarhiji biti podređen samo uvijek zanimljivom Shuheiu Nakamotu, potpredsjedniku HRC-a.


{gallery}NOVOSTI/N134/Repsol/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp