Motosport

MV Agusta za Supersport

slikaXX

Službeno je predstavljena MV Agusta F3 u ParkinGO izdanju za svjetsko Supersport prvenstvo

Nema sumnje da su Kenan Sofuoglu i njegov Kawasaki ZX-6R uvjerljivi favoriti, no čak i ako ovogodišnje svjetsko Supersport prvenstvo ne bude uzbudljivije, svakako će biti osjetno raznovrsnije. Naime, po prvi put od 1999. godine (kada su uz japansku četvorku u igri bili Ducati i Bimota) u prvenstvo će biti uključeno čak 6 različitih proizvođača.

Tako će uz pobjednički Kawasaki ZX-6R, obnovljenu Hondu CBR 600RR, zimzeleno brzu Yamahu R6 i barem jednu Triumph Daytonu 675R, u prvenstvu ponovo biti zastupljen i Suzuki GSX-R 600, no glavna je vijest da bi svoju Supersport premijeru trebala odraditi i MV Agusta F3.

Priča o ulasku MV Aguste u Supersport prvenstvo poznata je već više od dva mjeseca, no sada je i službeno predstavljen tvornički pripremljen motocikl, kojeg će koristiti momčad ParkingGO. Ista ta momčad je 2011. iz naftalina izvadila Yamahu R6 i osvojila svjetsko prvenstvo, a imaju i prošlogodišnje Superbike iskustvo s Apriljom, što samo dodatno potpiruje nadu da MV Agusta s modelom F4 možda planira uskočiti i u najjaču klasu.

Tvornički pripremljen F3 ima otprilike 140 KS, Öhlinsov ovjes i Akrapovičev ispušni sustav, a iako cijeli projekt djeluje dovoljno ambiciozno, to se ne bi moglo reći i za vozačku postavu. Veteran Roberto Rolfo će svojim iskustvom svakako pomoći u razvoju motocikla, no vozački je daleko od svojih najboljih dana, što potvrđuje i da je tijekom prošle sezone na 4 MotoGP i 11 Moto2 utrka uspio osvojiti samo jedan bod.

Društvo će mu praviti britanski supermoto prvak Christian Iddon, koji se tek posljednjih godina prebacio na sportske motocikle te je prošle sezone s Triumphom zauzeo 5. mjesto u britanskom Supersport prvenstvu. Iako je nakon odrađenih prvih testiranja Rolfo blagoglagoljiv, puno bolju sliku o mogućim potencijalima MV Aguste F3 dobit ćemo na prvoj ovogodišnjoj utrci, koja se već 24. veljače ima održati u Phillip Islandu.

fbmp ytmp imp