Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/SBK1/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/SBK1/Gallery

Motosport

Superbike: „Double-double“ Aprilije na Phillip Islandu

slikaXX
Aprilia je apsolutno dominirala na obje Superbike utrke, prepustivši tek jedno 3. mjesto BMW-u

NBA rječnikom govoreći, Aprilia je u Phillip Islandu ostvarila „double-double“, a malo je nedostajalo da osvoji i „triple-double“. Naime, u prvoj utrci sezone su vozači Aprilije osvojili sva tri mjesta na pobjedničkom podiju, a na drugoj im je za isti uspjeh nedostajalo samo 9 desetinki sekunde, koliko je Melandri s BMW-ov bio brži od Fabrizia.

Nakon što ih je na kraju prošle sezone napustila njihova glavna zvijezda, nitko nije očekivao takav start sezone. No, pridošli Guintoli se pokazao kao dostojna zamjena za Biaggija i odmah je u prvom nastupu za Apriliju odnio i prvu pobjedu i to nakon borbe sa timskim kolegom Lavertyjem i Fabriziom na privatnoj Apriliji. Sva trojica su prošla ciljem unutar 1,4 sekunde pri čemu je drugoplasirani Laverty bio mizernih 7 tisućinki sekunde ispred Fabrizia, koji je istovremeno odmaknuo više od 4 sekunde četveroplasiranom Daviesu na BMW-u.

Doduše, tako sjajnom rezultatu Aprilije je donekle pomogao i Checa, koji je pobjedom na kvalifikacijama na najbolji način započeo službene nastupe novog Ducatija Panigale. No, u prvoj je utrci na kočenju pokupio Melandrija na BMW-u pri čemu je nakratko izgubio svijest te se zbog potres mozga nije pojavio na startu druge utrke. Budući njegov timski kolega Badovini nije nastupio zbog slomljene noge, Ducati iz Australije nosi samo šačicu bodova koje je s 10. i 11. mjestom zaradio privatnik Neukirchner.

Druga utrka je donijela sličan razvoj situacije, uz tu bitnu razliku da nije bilo Chece koji bi srušio Melandrija, pa je tako vozač BMW-a dohvatio treće mjesto ispred Fabrizia. Uspjeh Melandrija je to veći što je prilikom prethodnog pada dodatno ozlijedio svoje već oštećeno rame te je u pauzi između utrka donio odluka da i ide na operaciju. Svejedno, tako je hendikepiran završio samo sekundu iza Guintolija, koji je bio blizu dvostruke pobjede, no Laverty je bio za 4 desetinke brži te su se tako njih dvojica bodovno izjednačili na vrhu.

Tom Sykes je nastupio s ozlijeđenom rukom i s Kawasakijem osvojio dva 5. mjesta, dok je Hondina momčad bila dosta rezervirana, s dva 8. mjesta Reae te 7. i 10. mjestom Haslama, dok je u momčadi Suzukija Camier dva puta bio 9., a Cluzel 11. i 7. U klasi Supersport je očekivano pobijedio Sofuoglu na Kawasakiju, no imao je dostojnog protivnika u Lowesu na Yamahi. Nakon prvih utrka sezone, slijedi dugačka pauza, a slijedeće je Superbike okupljanje zakazano 14. travnja u Aragonu.

{gallery}NOVOSTI/N134/SBK1/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp