Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/TestMoto2/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/TestMoto2/Gallery

Motosport

Posljednja Moto2 i Moto3 testiranja

slikaXX

Uoči nove MotoGP sezone, vozači slabijih klasa odradili su završne pripreme u Jerezu

Prije nego na scenu stupe i „veliki dečki“, u Jerezu su vozači klasa Moto 2 i Moto3 završili s četverodnevnim testiranjima. U klasi Moto2 su prvi put korišteni novi Hondini agregati za ovu sezonu, a sve je prošlo u znaku vozača s Kalexovim okvirima, koje je predvodio Pol Espargaro, kao glavni favorit za naslov nakon što su Marquez i Iannone preselili u MotoGP.

Ugodno iznenađenje predstavlja Nakagami, koji je prošle sezone završio kao 15. ukupnom poretku, a u Jerezu je bio drugi najbrži, a odmah do njega su španjolski veterani Simon i Elias, koji se u posljednje vrijeme nikako nisu mogli susresti s dobrim rezultatima. Među favorite iz sjene spada i Redding, koji je bio 5. najbrži, a ne treba zaboraviti ni na Luthija, koji je zbog ozljede propustio ova testiranja, a „odležat“ će i prve dvije utrke sezone.

U najslabijoj klasi Moto3 ulogu glavnog favorita uoči sezone nosi Vinales, koji je i bio najbrži prva tri dana, prije nego što je pao i zaradio amputaciju vrška jednog prsta na ruci. Nakon toga je titulu najbržeg u Jerezu preuzeo iskusni Salom, dok se odmah do Vinalesa pozicionira Rins ispred Alexa Marqueza. Sukladno očekivanjima, u Jerezu se nastavila totalna dominacija španjolskih vozača i KTM-a, koju je donekle razbio portugalski vozač Oliviera na indijskoj Mahindri. Doduše, nakon prošlogodišnjeg fijaska, u Mahindri su odlučili odustati od vlastitog projekta te im je za 2013. u pomoć priskočio Suter.

Sezona započinje 7. travnja u Kataru, a ne treba sumnjati da će i ove godine utrke u tim slabijim klasama ponuditi obilje akcije i atrakcije.

{gallery}NOVOSTI/N134/TestMoto2/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp