Motosport

Cebović i Opet u Budimpešti

CebovicXX

Jurica Cebović i Dejan Opet nastupili na dvoranskom supermoto natjecanju u Budimpešti

Članovi novoosnovanog EMR Supermoto Teama, Jurica Cebović i Dejan Opet, nastupili su na međunarodnom pozivnom supermoto – kros natjecanju u Budimpešti, u Mađarskoj, u organizaciji MAMS-a, njihovog nacionalnog motociklističkog saveza.

Bila je to dvodnevna priredba u dvorani, dimenzija 70 x 70, na skliskoj drvenoj podlozi, što je zahtijevalo korištenje guma za kišu, uz prigodne drvene prepreke. Tako su uvjeti natjecanja bili dosta teški i složeni za velik broj natjecatelja, među kojima i niz poznatih internacionalnih asova, primjerice Švicarca Daniela Mullera, Bugarina Angela Karanyotova, Austrijanca Honasa Schrumfa, Čeha Pavela Kejmara i drugih ...

Prvog dana Dejan Opet je pobijedio u svojoj četvrt-finalnoj skupini, dok je Jurica Cebović bio treći. U polufinalnim nastupima, Opet je bio šesti i nije ušao u finale, dok je s petim mjesto to uspjelo Ceboviću.

U finalu je Jurica Cebović zauzeo deveto mjesto, dok je slavio Schrumf, ispred karanyotova i Austrijanca Hollbauera. Drugog dana, Dejan Opet se ozlijedio na jutarnjem treningu i više nije nastupao.

Jurica Cebović bio je treći u četvrt-finalnoj skupini. Opet bi mu peto mjesto bilo dovoljno u polu-finalu, za nastup u finalu. No, Cebović je u borbi za četvrtu poziciju pao i morao odustati. U finalu, bez naših vozača, slavio je Muller, ispred Schrumfa i Mađara Totha.


fbmp ytmp imp