Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/MotoGPLeMans/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/MotoGPLeMans/Gallery

Motosport

MotoGP: Pedrosa se probio na vrh


slikaXX

Dok su vozači Repsol Honde imali dobar dan u kišnom Le Mansu, Crutchlow je branio čast 
Yamahe

Kako je to tamo nerijetko slučaj, Le Mans je MotoGP karavanu počastio hladnim i kišovitim vremenom, što su loši uvjeti za utrku, ali i dobri uvjeti za pozitivna iznenađenja. Tako je utrku poveo Dovizioso na Ducatiju i dugo se opirao napadima Pedrose, koji ga je dva puta prešao, ali i dva puta pogriješio. Ipak, kad ga je prošao i treći put, Pedrosa se Repsol Hondom uspio odvojiti i bez većih problema doći do druge uzastopne pobjede, koja mu je omogućila i penjanje na vrh ukupnog poretka.

Dovizioso se za to vrijeme nalazio pod prismotrom ozlijeđenog Crutchlowa, dok ih je iz pozadine sustizao Marquez, koji je u utrku krenuo loše i držao tek 8. mjesto, ali je, kako se staza neznatno sušila, postajao sve brži i brži. Vidjevši da ih Marquez sustiže, Crutchlow je u samoj završnici utrke napao Doviziosa i tako s Tech 3 Yamahom došao do osvajanja drugog mjesta, što je njegov najbolji rezultat u MotoGP karijeri.

Marquez se u posljednjim trenucima probio ispred Doviziosa, koji je tako u konačnici ostao bez mjesta na pobjedničkom podiju, ali svejedno je to bio solidan dan za Ducati budući je Haydenu pripalo peto mjesto. Bautista je s Gresini Hondom završio na za sebe tipičnom 6. mjestu, a razlog za zadovoljstvo je mogao naći u činjenici da je izravnom dvoboju pobijedio Lorenza. Iako je prošle godine u sličnim uvjetima pobijedio u Le Mansu, aktualni svjetski prvak nije bio sretan sa svojom Yamahom te ja završio kao tek sedmi, s pola minute zaostataka za pobjednikom.

Svoj doprinos lošem danu za tvorničku momčad Yamahe dao je i Rossi, koji je pao, dok je pod Haydenovim pritiskom držao četvrto mjesto, nakon čega se ipak uspio vratiti u utrku i završiti na 12. mjestu. Kako je to običaj, najbrži CRT vozač je bio Aleix Espargaro, koji je završio kao 13. U Moto2 utrci je svoju prvu pobijedio ostvario Scott Reding, pri čemu je njegov timski kolega Kallio završio kao 2., dok je glavni favorit Pol Espragaro nakon pada završio kao tek 20. U Moto3 klasi je slavio Vinales ispred Rinsa i Saloma, sva trojica na KTM-u.

Trenutni poredak:

MotoGP
1. Pedrosa – Honda – 83 bodova
2. Marquez – Honda – 77
3. Lorenzo – Yamaha – 66
4. Crutchlow – Yamaha – 55
5. Rossi – Yamaha - 47

Moto2
1. Redding – Kalex – 76 bodova
2. Rabat – Kalex – 52
3. Kallio – Kaley – 47
4. Aegerter – Suter – 47
5. Espargaro – Suter – 41

Moto3
1. Vinales – KTM – 90 bodova
2. Salom – KTM - 77
3. Rins – KTM – 61
4. Folger – Kalex KTM – 53
5. Binder – Suter Honda - 32



{gallery}NOVOSTI/N135/MotoGPLeMans/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp