Motosport

SnoCross na Bjelašnici

BjelasnicaXX

Ako su motorne sanjke kod nas gotovo nepoznanica, onda je utrkivanje s njima čista egzotika. U BiH organiziraju prvo ozbiljnije natjecanje takve vrste na ovim prostorima. Svi su pozvani

Na olimpijskoj Bjelašnici će 25. i 26. veljače grmjeti motorne sanjke. U organizaciji BH Moto Racing Teama trebalo bi se organizirati prvo ozbiljnije natjecanje ovih uzbudljivih, ali i vozačkih zahtjevnih strojeva. Sve će se odvijati pod stručnim nadzorom tehničara i sudaca iz europskog saveza za ovu disciplinu, a predviđene su tri discipline.

SnoCross utrke su najbliže motokrosu, Hill Climbing je penjanje uz strmi brijeg, a nerijetko i kotrljanje s njega, dok je Street Race klasična utrka ubrzanja, uz napomenu da kombinacija snažnih agregata i širokih gusjenica rezultira suludim ubrzanjima. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani, dakako pod uvjetom da imaju ili mogu nabaviti motorne sanjke, a dodatne informacije zatražite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

fbmp ytmp imp