Motosport

Lorenzo pao i svinuo titansku pločicu


slikaXX


Nije mu suđeno. Lorenzo je pao i u Sachsenringu i ispao iz igre za ovu i vjerojatno sljedeću utrku

Scenarij je bio sličan kao i Assenu. Lorenzo je bio najbrži na prvom treningu u Sachsenringu, vodio je i u drugom, a onda je pao. Sletio je na lijevo rame, isto ono u koje mu je ugrađena titanska pločica prije dva tjedna, nakon što je slomio ključnu kost.

Prvi nalazi pokazuju da je svih 8 vijaka na svom mjestu, ali je pločica od titana svinuta i traži novu operaciju. Za razliku od situacije od prije dva tjedna, kad je u roku 48 sati uspio obaviti operaciju, vratiti se na utrku i osvojiti 5. mjesto, ovaj put takvo čudo neće biti moguće. Naime, trebaju proći barem dva dana mirovanja prije nego će ga podvrgnuti operaciji u Barceloni.

To znači da u Sachsenringu sasvim sigurno neće nastupiti, a male su šanse da ćemo ga vidjeti i na utrci u Laguna Seci, koja se vozi već za tjedan dana. Takvim razvojem situacije Pedrosa dobiva drugu set loptu, odnosno nalazi se u prilici da stvori možda i ključnu bodovnu razliku u svom pohodu na prvu titulu svjetskog prvaka u kraljevskoj klasi. Trenutno ima 9 bodova prednosti u odnosu na Lorenza.



fbmp ytmp imp