Motosport

SBK: Aprilia RSV4 u novim Superbike bojama

uvodna-4382785

Umjesto crno-crvene kombinacije, Aprilia u novu Superbike sezonu ulazi u srebrnoj varijanti.

Osim promjena u vozačkoj postoji, gdje se Sylvainu Guintoliju pridružio Marco Melandri, tvornička Superbike momčad Aprilije u novu sezonu ulazi u novim bojama, s dominantnim srebrnim tonom.

Na dnu možete pogledati fotografije motocikla i tvorničkih vozača, a u nastavku vam donosimo službeno izvješće Aprilia Racinga uoči početka nove Superbike sezone:

Phillip Island (Australija), 20. veljače 2014.– Samo nekoliko sati dijeli nas od početka Svjetskog Superbike prvenstva 2014., a Aprilia Racing, talijanski nositelj naslova prvaka među konstruktorima i osvajač 5 titula prvaka u posljednje 4 sezone, otkrio je Aprilije RSV4 s brojevima 33 i 50 koje će Marco Melandri i Sylvain Guintoli voziti u lovu na naslov SBK svjetskog prvaka.

Ostavljajući iza sebe crno crvenu boju korištenu prethodnih godina, Aprilia RSV4 s novom srebrnom bojom postaje ''silver fireball''. Oklopi u boji metala prepoznatljiva su osobina Aprilije RSV4 SBK za 2014. godinu. Riječ je o stilskoj revoluciji koja naglašava formu i tehnološke sadržaj talijanskog motocikla kojeg su, uz to što je glavni protagonist SBK prvenstva, specijalizirani novinari diljem svijeta proglasili najboljim cestovnim sportskim motociklom. S dva naslova prvaka među vozačima i tri naslova među konstruktorima u posljednje četiri sezone, Aprilia RSV4 ispisala je nekoliko važnih stranica u novijoj povijesti sportskog motociklizma te ulazi u sezonu 2014. s novim ambicijama kakve zavrjeđuju rezultati Aprilije s 52 naslova svjetskog prvaka, 294 pobjede u Moto GP natjecanjima i 38 pobjeda na Superbike prvenstvima.

Ekstremne linije Aprilije RSV4, čistokrvnog trkaćeg motocikla, naglašene su oštrim crnim i crvenim umetcima (tradicionalne boje Aprilije) koji uz elemente od ugljičnih vlakana i reflektirajuće površine u boji metala dodatno naglašavaju kompaktnost i sportski duh ovog motocikla. Natpisi ''#beAracer'' pojavljuju se na oklopima Aprilije RSV4 te predstavljaju namjeru Aprilije da putem digitalne tehnologije razvije bliskiji odnos između svijeta sportskog motociklizma i motociklističkih entuzijasta. Dvostruki aluminijski okvir umjetničko je djelo koje iskorištava više od 230 KS ekskluzivnog i izvanrednog V4 pogonskog agregata te je dodatno naglašen završnom obradom i kombinacijom boja.

Odabir boja nije prošao nezamijećeno od strane vozača i mehaničara. Odmah su se zaljubili u motocikl koji se, uz izvanredne tehničke karakteristike i vrlo naprednu elektroniku u potpunosti razvijenu od strane Aprilije, sada ističe i novim elegantnim izgledom.

Romano Albesiano, tehnički i sportski direktor Aprilia Racinga i voditelj Tehničkog centra Piaggio Grupe: „Velik dio privlačnosti trkaćeg motocikla, naravno uz vrhunske performanse, vizualni je dojam. Riječ je o ekskluzivnim predmetima, pokretnim skulpturama kojima se treba diviti, a RSV4 je definitivno pokazao pravi put na tom području.Njegove kompaktne dimenzije koje ima zahvaljujući ekskluzivnoj arhitekturi V4 pogonskog agregata i veličanstveni polirani okvir, koji su funkcionalni elementi te ujedno i prepoznatljivi dio dizajna, dodatno su naglašeni novim bojama koje su po mom mišljenju najljepše i najiznimnije ikad viđene na stazi."

Marco Melandri, broj 33: „Rijetko me je koji motocikl impresionirao kao ovaj. Odmah mi se svidio. Istovremeno izgleda agresivno i elegantno uz zaista originalnu kombinaciju boja. Kao vozaču najvažnija mi je brzina no kao motociklistički entuzijast cijenim prekrasan i dobro dorađeni motocikl. Estetski detalji često ukazuju na pomno razvijanje motocikla i pažnju posvećenu svim aspektima proizvoda."

Sylvain Guintoli, broj 50: „Jednostavno je prekrasan! RSV4 mi se uvijek sviđao. Ima agresivan i odlučno trkaći izgled, čak i u cestovnoj verziji. Njegove linije ukazuju na brzinu i sve ja na pravom mjestu kako bi se zajamčile maksimalne performanse. Nove su boje točka na i. Ako je brz koliko je lijep, njegovi konkurenti nemaju nikakve šanse. Ove bi boje savršeno pristajale i cestovnoj verziji, ja bih je odmah poželio!"

Aprilia je pokrenula novu internetsku stranicu www.bearacer.com/en/ na kojoj možete saznati sve o novoj Apriliji RSV4 SBK 2014. i pratiti sve novosti iz Aprilia racing tima.

fbmp ytmp imp