Motosport

SBK: Momčad Pata Honda za 2015.

pataHonda2015

Boje ostaju iste, ali sve ostalo je novo. Honda u novu SBK sezonu ulazi s dva nova vozača i dva svjetska prvaka, ali i sa CBR-om usklađenim s novim pravilima.

 

Kad kraj natjecateljskih CBR-ova ne bi stajali Sylvain Guintoli i Michael van den Mark, samo bi neobični brojevi na nosu otkrivali kako je riječ o Hondinim Superbike motociklima za 2015. Naime, sponzor je ostao isti, pa su tako i grafike slične, no važna je novost je da su u momčadi dva nova vozača, ujedno i dva aktualna svjetska prvaka. Otud i broj 1 na nosu Guintolijeva motocikla.

 

I prije nego je u napetoj završnici prošle sezone osvojio naslov Superbike prvaka s Aprilijom, Guintoli je svoju karijeru odlučio nastaviti na Hondi. Naime, Aprilia je odlučila raspustiti tvorničku ekipu i umjesto toga pružiti podršku privatnoj momčadi Red Devils, a Honda je istovremeno ostala bez svog prvog vozača Reae koji je otišao u redove Kawasakija. Ukratko, poklopile su im zvijezde, a nakon prvih rundi testiranja Guintoli tvrdi da je CBR 1000 RR SP, izrađen po novim pravilima, lakši za voziti od prošlogodišnjeg modela i dovoljno konkurentan.

 

Iako bi eventualno osvajanje naslova bilo poprilično iznenađenje, u Hondi ne kriju da imaju ozbiljne planove s Guintolijem (uostalom Rea je prošle sezone završio kao 3. u ukupnom poretku), dok od njegovog timskog kolege očekuju da brzo uči. Naime, Michael van den Mark je i prošle godine vozio za istu momčad, ali u kategoriji Supersport gdje je uvjerljivo osvojio naslov prvaka i tako pokazao iznimni talent. U predstojećoj sezoni bi trebao odraditi što bržu tranziciju na natjecateljski Fireblede, koji nije samo snažniji i teži, nego i bitno složeniji po pitanju elektronike.

fbmp ytmp imp