Motosport

SBK: Kawasaki predstavio tvorničku momčad za 2015.

hi KRT-232423

Sykes i novopridošli Rea spadaju u najuži krug favorita za Superbike naslov. Tvornički Kawasaki ZX-10R im ne pruža alibi za eventualni neuspjeh.

 

Špekulacije su govorile da bi nova i postrožena pravila trebala umanjiti dosadašnju prednost Kawasakija i Aprilije, a pomoći Ducatiju. Prva testiranja su pokazala da bi tome moglo doista biti tako budući su vozači Ducatija vidno ubrzali, no Sykes je u Jerezu bio drugi najbrži, dok je Rea, kao novi član momčadi bio odmah do njega. Pritom su obojica išli ispod prošlogodišnjeg rekorda kruga, bez obzira na to što je zbog novih pravila natjecateljski ZX-10R vjerojatno izgubio kakvih petnaestak konjskih snaga.

 

Rea je u momčad Kawasakija došao iz garaže Honde i to kao i više nego dostojna zamjena za Baza, koji se teleportirao u MotoGP nakon turbulentne Superbike sezone obilježene sukobom sa Sykesom, koji je smatrao da je baš zbog nekooperativnost francuskog vozača izgubio naslov. Biti će zanimljivo kako će se Sykes nakon nekoliko utrka postaviti prema Reai, utoliko više što je ovaj na svim dosadašnjim testiranjima bio gotovo jednako brz i dao naslutiti kako ne misli svirati drugu violinu u momčadi Kawasakija.

 

Momčad je predstavljena u Barceloni gdje je pod staklenom kupolom bio izložen natjecateljski ZX-10R u osvježenim i agresivnijim grafikama. Pritom je važna novina i primjetni logo poznatog proizvođača energetskog napitka, a koji je suradnju s Kawasakijem sa motokros borilišta odlučio proširiti i na tvorničku Superbike momčad.

hi 05367fdgsa

fbmp ytmp imp