Motosport

Četiri mušketira Erzberga

P-2015060

Ekstremne enduro utrke kroz godine dobijaju na popularnosti, ali s dva desetljeća tradicije jedna od njih ipak traži zasluženo poštovanje. Riječ je, naravno o Hare Scramble utrci u rudniku Erzberg, ali ne bismo pogriješili niti kada bismo ovaj događaj nazvali epskom bitkom.

Kako je za ovu sezonu došlo do izvjesnih promjena na trasi Red Bull Hare Scramble utrke i ponajbolji vozači su se primali za glavu kada su stigli do "Downtown" dionice. Ovaj izazovni teren pred sam kraj utrke primorao je šestoricu vodećih do tog trenutka da zajedničkim snagama jedan drugome izvlače motore i nesebično pomažu. Od njih, četvorica su nakon savladavanja izazova ciljem prošli gotovo paralelno, a organizatori su odlučili načiniti presedan.

Po prvi puta u povijesti Erzbergrodeo utrka Red Bull Hare Scramble ima četiri, a ne jednog pobjednika iako je baš svatko tko u dopuštenih četiri sata savlada stazu pobjednik. Oko "pehara", bolje reći komada kamena iz samog srca Željeznog diva, kako se rudnik Erzberg od milja naziva, slavili su britanac Johnny Walker, španjolac Alfredo Gomez, Andreas Lettenbichler iz Njemačke te još jedan brit, Graham Jarvis. Osim njih, ciljem je prošao još i Mario Roman Serrano kao petoplasirani.

Walker se nakon utrke osvrnuo kako je Hare Scramble ove godine bio osjetno drugačiji te da bez međusobnog pomaganja gotovo pa ne bi bilo moguće završiti utrku.

fbmp ytmp imp